In Transition

Sepideh Rahaa

‘In Transition’ lähestyy siirtolaisuuden, naiseuden ja vastarinnan käsitteitä poeettisesti ja metaforisesti yhdistämällä ne identiteettiin ja unelmiin. Teoksen kutomassa epäsuorassa dialogissa ääneen pääsee kaksi naista, jotka eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan. He hahmottelevat omaa asemaansa ja juuriaan sekä yrittävät löytää elämän syvemmän tarkoituksen. ‘In Transition’ on tuotettu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna ja se nostaa kriittisesti esiin Suomessa asuvien lähi-itätaustaisten naisten aseman. 

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:13:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
In Transition
Englanninkielinen nimi

In Transition

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sepideh Rahaa (Kuvaaja), Sepideh Rahaa (Käsikirjoittaja), Sepideh Rahaa (Leikkaaja), Sepideh Rahaa (Ohjaaja), Sepideh Rahaa (Tekijä), Sepideh Rahaa (Tuottaja), Ana Gutieszca (Äänisuunnittelu), Razan Abou Askar (Esiintyjä), Ramina Habibollah​ (Esiintyjä), Kone Foundation (Rahoittaja), Ville Apell (Tekninen ohjaus)
Pressikuvat
Sepideh Rahaa (1981, IR) on Helsingissä työskentelevä monialainen taiteilija ja tutkija. Praktiikassaan hän kyseenalaistaa sosiaalisia normeja ja tottumuksia ja keskittyy kehollisuuteen, naiseuteen ja jokapäiväiseen vastarintaan, hiljennettyihin historioihin ja siirtolaisuuteen. Tällä hetkellä hän suorittaa nykytaiteen tohtoriopintoja Aalto-yliopistossa ja tutkii kriittisesti ja analyyttisesti representaatioita ja kuvallisia esityksiä. Hänen teoksiaan on esitetty Euroopassa sekä Itä- ja Kaakkois-Aasiassa.