Entangled - ME & HAIR

Rahaa Sepideh

Entangled - ME & HAIR keskittyy hiusten teemaan osana laajempaa projektia, jossa Rahaa kertoo tarinaa hiuksista, lapsuudesta ja elämästä: Miten luomme yhteyksiä tai joudumme erillemme yhteiskunnassa ulkomuotomme perusteella, sen perusteella, miltä näytämme ja miten hiuksemme ovat. Kuinka paljon omia hiuksiaan voi hallita ja kuinka paljon voi mukautua hyväksyttävyyden normeihin. Jos keneltä hyvänsä kysyy näiden hiuksista, he voivat kertoa elämäntarinansa. Tässä teoksessa taiteilija hyödyntää muistikuvien ja kokemusta sarjaa ja välittää sen ydinolemuksen performanssin, runouden ja videon keinoin. Video on tuotettu osana monivuotista jatkuvaa neljän naisen välistä dialogia osana Mechanics of Conformity -kollektiivia (MOC).

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:07:15
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Entangled - ME & HAIR
Englanninkielinen nimi

Entangled - ME & HAIR

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ville Apell (Kuvaaja), Sepideh Rahaa (Kuvaaja), Sepideh Rahaa (Käsikirjoittaja), Sepideh Rahaa (Leikkaaja), Sepideh Rahaa (Ohjaaja), Sepideh Rahaa (Tekijä), Sepideh Rahaa (Tuottaja), Sepideh Rahaa (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sepideh Rahaa (1981, IR) on Helsingissä työskentelevä monialainen taiteilija ja tutkija. Praktiikassaan hän kyseenalaistaa sosiaalisia normeja ja tottumuksia ja keskittyy kehollisuuteen, naiseuteen ja jokapäiväiseen vastarintaan, hiljennettyihin historioihin ja siirtolaisuuteen. Tällä hetkellä hän suorittaa nykytaiteen tohtoriopintoja Aalto-yliopistossa ja tutkii kriittisesti ja analyyttisesti representaatioita ja kuvallisia esityksiä. Hänen teoksiaan on esitetty Euroopassa sekä Itä- ja Kaakkois-Aasiassa.