Toteutunut unelma? osa II

Rahaa Sepideh

Toteutunut unelma? on pitkäkestoinen, vuonna 2016 alkanut monialustaisten mediatuotantojen projekti, joka on taiteellisen tutkimuksen tulos. Projekti yhdistää henkilökohtaisia kertomuksia jokapäiväisestä elämästä ja siirtolaisuudesta Suomessa asuvien lounaisaasialais- ja pohjoisafrikkalaistaustaisen (eli poliittisen Lähi-Idän alueen) naisten näkökulmasta. Projektin tarkoitus on haastaa ennakkoluuloja ja stereotyyppisiä havaintoja, joita Lähi-Idästä tulleisiin naisiin, heidän sukupuoleensa ja kulttuurisiin rooleihinsa Suomessa liittyy. Projekti kyseenalaistaa, onko siirtolaisuus siirtolaisnaisten näkökulmasta aina unelma. Samalla reflektoidaan heidän elettyjä kokemuksiaan, erilaisia olemisen tapojaan, sosiokulttuurista adaptoitumista, vastarintaa ja resilienssiä sekä rakennetaan olemassaolevista malleista poikkeavia kertomuksia. Osassa II Hengameh R kertoo kokemuksiaan, tarinoitaan ja ajatuksiaan aiheesta. 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:28:28
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
A Dream That Came True? Part II
Suomenkielinen nimi

Toteutunut unelma? osa II

Englanninkielinen nimi

A Dream That Came True? Part II

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sepideh Rahaa (Kuvaaja), Sepideh Rahaa (Käsikirjoittaja), Sepideh Rahaa (Leikkaaja), Sepideh Rahaa (Ohjaaja), Juho Laitinen (Säveltäjä), Sepideh Rahaa (Tekijä), Amirabbas Mohammadi (Äänisuunnittelu), R Hengameh (Esiintyjä), Ville Apell (Kääntäjä), Sepideh Rahaa (Kääntäjä), Amirabbas Mohammadi (Muu), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sepideh Rahaa (1981, IR) on Helsingissä työskentelevä monialainen taiteilija ja tutkija. Praktiikassaan hän kyseenalaistaa sosiaalisia normeja ja tottumuksia ja keskittyy kehollisuuteen, naiseuteen ja jokapäiväiseen vastarintaan, hiljennettyihin historioihin ja siirtolaisuuteen. Tällä hetkellä hän suorittaa nykytaiteen tohtoriopintoja Aalto-yliopistossa ja tutkii kriittisesti ja analyyttisesti representaatioita ja kuvallisia esityksiä. Hänen teoksiaan on esitetty Euroopassa sekä Itä- ja Kaakkois-Aasiassa.