108 Lyöntiä

Sophia Ehrnrooth

108 lyöntiä (2018) on yksikanavainen videoteos, jonka mustalla näytöllä vaihtuvat jalkapallot sykkivät sydämen tahtiin. Mustalla taustalla leijuvat pallot ovat kerätty lahjoituksina pääkaupunkiseudun juniorijalkapalloseuroilta. Jokaisen pallon takana on ollut sydän, joka on sykkinyt jalkapallolle. Luvulla 108 on symbolinen merkitys monissa uskonnoissa ympäri maalilmaa: Sekä buddhalaisuudessa että hindulaisuudessa käytetään 108 helmen nauhaa (mala) rukoukseen ja meditataatioon.

Production Year
2018
Duration
00:10:16
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
108 Lyöntiä
Finnish Title

108 Lyöntiä

English Title

108 Beats

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Sophia Ehrnrooth (Kuvaaja), Sophia Ehrnrooth (Käsikirjoittaja), Sophia Ehrnrooth (Leikkaaja), Kunstventures (Leikkaaja), Sophia Ehrnrooth (Ohjaaja), Sophia Ehrnrooth (Tekijä), Sophia Ehrnrooth (Tuottaja), Kunstventures (Äänisuunnittelu), Sophia Ehrnrooth (Äänisuunnittelu), Kunstventures (Tuottaja)
Press Photos
Helsinkiläinen kuvataiteilija Sophia Ehrnrooth työskentelee monipuolisesti niin maalauksen, valokuvauksen, mediataiteen, kuin elokuvankin kentällä. Hän on Suomen Taidemaalariliiton jäsen. Hänen jalkapalloaiheisia teoksiaan on ollut esillä Sarajevossa, Roomassa, Kiotossa, Helsingissä sekä Porvoossa. Näyttelyn materiaaleista koostettu lyhytelokuva Dream of Championship (2017) on kiertänyt kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja sai kriitikon kunniamaininnan vuoden 2018 DocPoint-festivaaleilla.