108 Lyöntiä

Sophia Ehrnrooth

108 lyöntiä (2018) on yksikanavainen videoteos, jonka mustalla näytöllä vaihtuvat jalkapallot sykkivät sydämen tahtiin. Mustalla taustalla leijuvat pallot ovat kerätty lahjoituksina pääkaupunkiseudun juniorijalkapalloseuroilta. Jokaisen pallon takana on ollut sydän, joka on sykkinyt jalkapallolle. Luvulla 108 on symbolinen merkitys monissa uskonnoissa ympäri maalilmaa: Sekä buddhalaisuudessa että hindulaisuudessa käytetään 108 helmen nauhaa (mala) rukoukseen ja meditataatioon.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:10:16
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
108 Lyöntiä
Suomenkielinen nimi

108 Lyöntiä

Englanninkielinen nimi

108 Beats

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sophia Ehrnrooth (Kuvaaja), Sophia Ehrnrooth (Käsikirjoittaja), Sophia Ehrnrooth (Leikkaaja), Kunstventures (Leikkaaja), Sophia Ehrnrooth (Ohjaaja), Sophia Ehrnrooth (Tekijä), Sophia Ehrnrooth (Tuottaja), Kunstventures (Äänisuunnittelu), Sophia Ehrnrooth (Äänisuunnittelu), Kunstventures (Tuottaja)
Pressikuvat
Helsinkiläinen kuvataiteilija Sophia Ehrnrooth työskentelee monipuolisesti niin maalauksen, valokuvauksen, mediataiteen, kuin elokuvankin kentällä. Hän on Suomen Taidemaalariliiton jäsen. Hänen jalkapalloaiheisia teoksiaan on ollut esillä Sarajevossa, Roomassa, Kiotossa, Helsingissä sekä Porvoossa. Näyttelyn materiaaleista koostettu lyhytelokuva Dream of Championship (2017) on kiertänyt kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja sai kriitikon kunniamaininnan vuoden 2018 DocPoint-festivaaleilla.