Pori Film Festival avaa urheilulle ja taiteelle omistetulla näytöksellä

Pori Film Festival järjestetään jälleen 27.11–1.12. Festivaali käynnistyy keskiviikkona 27.11. klo 18 Sports & Arts -lyhytelokuvanäytöksellä, jonka teokset ovat peräisin AV-arkin arkistosta. Saara Ekströmin Body All Eyes puolestaan valikoitui Perspektiivejä-lyhytelokuvanäytökseen sunnuntaina 1.12. klo 13.

Saara Ekströmin Body All Eyes (2018) on elegia steriilille ja myyteistä riisutulle taivaalle, jossa arkaaiset tarinat lentämisestä läpi ajan ja tilan törmäävät teknologiseen ja pragmaattiseen maailmaan. Nyt stratosfääriä hallitsevat lentokoneet, miehittämättömät droonit ja tiedustelusatelliitit omistavat sen kaikkialla olevan ja kaikkinäkevän silmän, joka ennen kuului vain jumalille ja heidän sanansaattajilleen, linnuille.  Kokeellisessa 8mm lyhyelokuvassa yliluonnollinen, mekaaninen, ruumiillinen ja transsendentaalinen haastavat ja syleilevät toisiaan. Linnuksi naamioitunut akrobaatti kuljettaa katsojaa halki kuvavirran kohti arvoituksellisia näkyjä, jotka aaltoilevat painottomina taivaan ja maan välillä.

Saara Ekström: Body All Eyes (2018)
Saara Ekström: Body All Eyes (2018)

Sports & Arts näytöksessä esitetään seuraavat teokset:

Mika Taanila: Pelin viivyttäminen (2017)

Mika Taanilan Pelin viivyttäminen (2017) kuvaa jääkiekko-ottelua iltavalaistuksessa Hesperian puistossa 14.1.1954. Sää oli leuto, vain pari pakkasastetta. Suomen maajoukkue kohtaa lontoolaisen Wembley Lionsin anaglyfisessä 3D-elokuvassa.

Denise Zieglerin Sain viirin (2015) on kokeellinen videoteos viirikulttuurista. Teoksessa lapset esittelevät vaihtoviirinsä, jotka he ovat saaneet tsempparitunnustuksena joukkueurheiluharrastustensa yhteydessä. Videossa nähdään lasten kädet jotka ripustavat viirinsä yksi toisensa jälkeen seinällä olevaan naulaan. Lapset esittelevät aarteitaan kameralle ylpein elein ja huolellisin kädenliikkein. Video on tehty Porissa.

Salla Tykän Giant (2014) on kuvattu Romanialaissa sisäoppilaitoksissa, joissa harjoitellaan telinevoimistelua. Kuvat tyhjistä saleista ja tyttöjen harjoituksista rikkovat arkistokuvat sekä lyhyet haastattelut. Laji näyttäytyy lähihistorian jäänteenä, reliikkinä diktatuurin ajasta.

Salla Tykkä: Giant (2014)
Salla Tykkä: Giant (2014)

Pori Film Festival, 27.11–1.12 2019

Lisätietoa: Pori Film Festival


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.