Elina Oikarin Paris Diaries Forum Boxin Mediaboxissa 18.10.-10.11.

Elina Oikarin teos Paris Diaries on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 18.10.-10.11.

Paris Diaries (2019) kuvaa teoksen ohjaajan viettämää aikaa Pariisissa 2013–2016. Teoksessa nuori ja epäonninen elokuvantekijä etsii elokuvalleen aihetta ja päätyy lopulta tallentamaan etsimisprosessiaan. Paris Diaries pohtii muun muassa taiteen tekemistä ja katsomista sekä sitä, onko rakkaus kuollut. Kuvauspaikkana Pariisi sitoo teoksen lukuisat teemat yhteen spontaanilla otteella, jossa rosoiset haastattelut sekoittuvat henkilökohtaiseen etsintään. Dokumentti- ja essee-elokuvan yhdistelmä vangitsee kouriintuntuvasti ajan ja paikan hengen.

Paris Diaries muodostaa keskimmäisen osan Elina Oikarin kaitafilmi-trilogialle, joka pohtii ihmisen suhdetta ympäristöönsä erilaisten ajallisten ja paikallisten murrosten kautta. Trilogian ensimmäinen osa on useilla festivaaleilla esitetty Govadas (2018) ja sen viimeinen osa valmistuu vuonna 2020.

Elina Oikari on helsinkiläinen elokuvantekijä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston dokumentaarisen elokuvan linjalta vuonna 2014. Oikari on tehnyt lyhytelokuvia erityisesti kinokonsertteihin yhteistyössä muusikkojen, säveltäjien ja kapellimestarien kanssa. Hän painottaa kuva- ja äänikerronnan kokeellisia yhtymäkohtia teoksissaan, joiden teemat kytkeytyvät muun muassa näytelmäkirjallisuuden klassikoihin, toiseuden ja vieraantumisen kokemuksiin sekä 1980-luvulla syntyneiden sukupolvikokemukseen. Oikarin teoksia on esitetty useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä elokuva- ja musiikkifestivaaleilla.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 17.10. kello 17-19!


Elina Oikari: Paris Diaries Forum Boxin Mediaboxissa 18.10.-10.11.

Lisätietoa: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.