Lisätietoa Teokset / Maailmaa Pelastamassa

Maailmaa pelastamassa

Maailmaa pelastamassa tarkastelee todellisuuden kokemista ohjaajan ystävän, Marcel Bloemendalin, näkökulmasta. Marcelilla on diagnosoitu skitsofrenia, jota hän itse kuvaa seuraavasti: ‘Jos minulla ei olisi sitä, olisin vain tylsä ja tavallinen. Nyt voin sentään pelastaa maailman.’ Marcel on lakkaamatta matkustanut ympäri Eurooppaa vuodesta 1976. Ohjaaja liittyi seuraan viisi vuotta kestäneen kuvausprosessin ajaksi. Elokuva tarkastelee normaaliuden ja epänormaaliuden, tavallisuuden ja epätavallisuuden, hulluuden ja ei-hulluuden käsitteitä ja problematiikkaa. Elokuva on taideteos, joka valitsi muodokseen dokumentaarisuuden. Pääkielenä toimii aikamme yleiskieli, broken English.

Lisätietoa ja esikatselumateriaalia tästä teoksesta saa henkilökunnaltamme.

Teoksen alkuperäinen nimi / Maailmaa pelastamassa
Teoksen nimi englanniksi / Saving the World
Asiasanat / muotokuvat, kommunismi, tunteet, kapitalismi, dokumenttielokuvat, pelko, haastattelut, ihmissuhteet, filosofia, vainot, mielenterveryshäiriöt, poliittiset asenteet, yhteiskunta
Tyyppi / Nauhateos
Genre / henkilökohtainen kertomus, poliittinen kommentaari, poliittinen kommentaari, dokumentti
Maa / Suomi
Kuvasuhde / 4:3
Kesto / 00:55:10
Kieli / Englanti
Ääniformaatti / Stereo
Valmistumisvuosi / 2005
Työryhmä / Maija Blåfield (Ohjaaja), Sakari Kirjavainen (Leikkaaja), Kinotar OY / - (Tuottaja), Maija Blåfield (Kuvaaja), Pietari Koskinen (Ääni), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Tekijä), Marcel Bloemendal (Esiintyjä)
Copyright © 2018 AV-Arkki