Zen-kivet

Ilkka Pitkänen

Zen-kivet on katukivistä sekä videoprojisoinnista ja ääniraidasta muodostuva installaatio. Ajatus katukivistä toteutetusta installaatiosta syntyi Prahassa Petřín-kukkulan Kinsky-puutarhassa (Kinského zahrada), jossa yksinäinen kivimies työsti kilometrikaupalla katukiveystä kivi kerrallaan puutarhaan johtavilla teillä. Hartaasti valtaisaan urakkaan keskittynyt työmies loi vaikutelman, että hän rakentaa yksin koko alueen kiveykset. Samanlaisia katukiviä käytetään mielenosoituksissa aseina tai puolustautumisvälineinä virkavaltaa ja armeijaa vastaan, jotka ovat aseistautuneet huomattavasti tappavammin välinein kontrolloidakseen kansalaisia.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:03:45
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Zen-Stones
Suomenkielinen nimi

Zen-kivet

Englanninkielinen nimi

Zen-Stones

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ilkka Pitkänen (Kuvaaja), Ilkka Pitkänen (Käsikirjoittaja), Ilkka Pitkänen (Leikkaaja), Ilkka Pitkänen (Ohjaaja), Ilkka Pitkänen (Tekijä), Ilkka Pitkänen (Animaatio), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Oskar Öflundin säätiö (Rahoittaja), Ilkka Pitkänen (Äänisuunnittelu)

Ilkka Pitkänen

Syntynyt: 1981

www.ile1.com

Ilkka Pitkänen (s. 1981) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti muun muassa liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssin ja installaatioiden parissa. Teemallisesti hänen teoksiaan yhdistää henkilökohtainen tila, koskemattomuus sekä todellisuuden havainnointi. Pitkäsen töitä on ollut julkisesti esillä useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä.