Jenny

Ilkka Pitkänen

Jenny on dokumentaarinen videoteos, joka on kuvattu yhdellä otolla. Teoksen päähenkilönä toimii rakennustyömies, joka käveli sattumalta kuva-alaan kesken otoksen. Taukoa pitävä työmies kaivaa esiin kalastusvälineet ja laskee onkensa Berliinin Museosaarta (Museumsinsel) ympäröivään Spree-jokeen. Tapahtuma on taltioitu kesällä 2014, jolloin alueella oli käynnissä laajamittainen peruskorjaus- ja modernisointihanke. Näin Jenny dokumentoi myös alati muuttuvaa ympäristöä, jota ei enää ole olemassa sellaisena kuin se teoksessa kuvataan. Säveltäjä Ilari Edelmannin musiikki resonoi ympäristön äänimaiseman kanssa ja toimii kontrapunktina teoksen suoralle kuvakielelle.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:08:50
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Jenny
Suomenkielinen nimi

Jenny

Englanninkielinen nimi

Jenny

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ilari Edelmann (Käsikirjoittaja), Ilkka Pitkänen (Käsikirjoittaja), Ilkka Pitkänen (Leikkaaja), Ilkka Pitkänen (Ohjaaja), Ilari Edelmann (Säveltäjä), Ilkka Pitkänen (Tekijä), Ilari Edelmann (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Ilkka Pitkänen

Syntynyt: 1981

www.ile1.com

Ilkka Pitkänen (s. 1981) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti muun muassa liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssin ja installaatioiden parissa. Teemallisesti hänen teoksiaan yhdistää henkilökohtainen tila, koskemattomuus sekä todellisuuden havainnointi. Pitkäsen töitä on ollut julkisesti esillä useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä.