Ikkuna välissä

Saku Soukka

Teos on videomuodossa esitettävä valokuvaessee. Se havainnollistaa ihmisen suhdetta kaupunkiympäristöön sekä itseensä sisä- ja ulkotilojen vaihtelun kautta. Eksistentiaaliset identiteettimietiskelyt ja -havainnot ovat läsnä. Teos on jaettu neljään osaan vuodenaikojen perusteella.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
01:03:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Window In-between
Suomenkielinen nimi

Ikkuna välissä

Englanninkielinen nimi

Window In-between

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Saku Soukka (Kuvaaja), Saku Soukka (Käsikirjoittaja), Saku Soukka (Leikkaaja), Saku Soukka (Ohjaaja), Jani Purhonen (Säveltäjä), Saku Soukka (Säveltäjä), Saku Kämäräinen (Säveltäjä), Saku Soukka (Tekijä), Saku Soukka (Tuottaja), Saku Soukka (Äänisuunnittelu), Jani Purhonen (Äänisuunnittelu), Saku Kämäräinen (Äänisuunnittelu), Susanna Majuri (Näyttelijä), Axel Oey (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja)
Pressikuvat
Saku Soukan ensisijainen ilmaisuväline on valokuva, jota hän eri tavoin yhdistelee tekstin, äänen, videon ja installoinnin kanssa. Monien alateemojen kautta teoksien yhteiseksi pääteemaksi nousee identiteetti. Ne peilaavat itseyden ja toiseuden sekä hybridin käsitteitä. Kohtaamiset ja vuoropuhelut sisäisen ja ulkoisen, pysähtyneisyyden ja liikkeen sekä orgaanisen ja teollisen välillä ovat läsnä. Soukka on työskennellyt valokuvataiteilija Esko Männikön assistenttina, opiskellut journalistista valokuvausta Länsi-Lapin Ammatti-instituutissa sekä kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa Helsingissä jossa hän nykyisin asuu ja työskentelee. Hänen teoksissa on usein omaelämäkerrallinen tunnelma, ja niitä on ollut esillä mm. Soulissa "EMAP 2016" (9th Ewha international Media Art Presentation) -näyttelyssä sekä "Tent Academy Awards 2014" -näyttelyssä Rotterdamissa.