Virta

Saku Soukka

Virta tuo esiin sisä- ja ulkotilan sekä liikkeen ja pysähtyneisyyden välisen dialogin. Mereen, lentokenttiin ja muihin julkisiin liikennevälineisiin liittyvät kohtaukset visualisoivat liikettä ja kaikkeuden haikeutta, kun taas toisaalla ollaan sisällä, ”eikä tehdä mitään”. 

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:16:06
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Stream
Suomenkielinen nimi

Virta

Englanninkielinen nimi

Stream

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Saku Soukka (Kuvaaja), Saku Soukka (Käsikirjoittaja), Saku Soukka (Leikkaaja), Saku Soukka (Ohjaaja), Saku Soukka (Tekijä), Saku Soukka (Tuottaja), Saku Soukka (Äänisuunnittelu), Farkas Romina (Näyttelijä)
Pressikuvat
Saku Soukan ensisijainen ilmaisuväline on valokuva, jota hän eri tavoin yhdistelee tekstin, äänen, videon ja installoinnin kanssa. Monien alateemojen kautta teoksien yhteiseksi pääteemaksi nousee identiteetti. Ne peilaavat itseyden ja toiseuden sekä hybridin käsitteitä. Kohtaamiset ja vuoropuhelut sisäisen ja ulkoisen, pysähtyneisyyden ja liikkeen sekä orgaanisen ja teollisen välillä ovat läsnä. Soukka on työskennellyt valokuvataiteilija Esko Männikön assistenttina, opiskellut journalistista valokuvausta Länsi-Lapin Ammatti-instituutissa sekä kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa Helsingissä jossa hän nykyisin asuu ja työskentelee. Hänen teoksissa on usein omaelämäkerrallinen tunnelma, ja niitä on ollut esillä mm. Soulissa "EMAP 2016" (9th Ewha international Media Art Presentation) -näyttelyssä sekä "Tent Academy Awards 2014" -näyttelyssä Rotterdamissa.