Valkoista sokeria

Anikó Kuikka

Valkoista Sokeria on teos muukalaispelosta, naisvihasta ja kansanidentiteetistä. Se on myös rakkaustarina. Suomalaiset kansantarut ja kultakauden maalaukset ovat inspiroineet teosta, joka käsittelee patriarkaalista yhteiskuntaa, kulttuuriperinnön sulkeutuneisuutta sekä tämänhetkistä maahanmuuttoa ja rasismia koskevaa keskustelua. Teoksesta on myös kaksikanavainen installaatioversio.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:10:24
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
White Sugar
Suomenkielinen nimi

Valkoista sokeria

Englanninkielinen nimi

White Sugar

Tuotantomaat
Finland, United Kingdom
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anikó Kuikka (Kuvaaja), Anikó Kuikka (Käsikirjoittaja), Jojo Erholtz (Leikkaaja), World Harmony Orchestra (Musiikki), Anikó Kuikka (Ohjaaja), Thomsen Fraya (Säveltäjä), Anikó Kuikka (Tekijä), Anne Pasanen (Graafinen suunnittelu), Ella Kuikka de Godoy (Maskeeraaja), Laura Välimäki (Maskeeraaja), Roy Boswell (Näyttelijä), Jukka Jokiranta (Näyttelijä), Liisa Sofia Pöntinen (Näyttelijä), Man Yau (Näyttelijä), Jarkko Moilanen (Näyttelijä), Tuukka Haapakorpi (Näyttelijä), Simo Räty (Näyttelijä), Joel Slotten (Näyttelijä), Alana Francis (Tuotantopäällikkö), Aleksi Tegel (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Anikó Kuikka (s.1986, Espoo) on Los Angelesissa asuva suomalainen taiteilija. Hän on suorittanut kuvataiteen diplomin Lontoon kuninkaallisessa taideakatemiassa ja on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta Helsingistä. Kuikan narratiiviset liikkuvan kuvan installaatiot käsittelevät todellisuuden absurdia rakennetta. Teosten myyttien ja satujen arkkityyppeihin pohjaavat hahmot tuovat esille sosiaalisia valtarakenteita ja pyrkivät niiden kautta purkamaan olemassa olevia arvoja, psyykettä ja identiteettiä.