We Can Make That Teeth-Gritting Visible

Bruno Diego

We Can Make That Teeth-Gritting Visible kokoaa yhteen arkistomateriaalia, dataa, oikeustieteellisiä raportteja, uutisia, sijaintikuvauksia ja kollektiivista keskustelua El Alton kaupungin korttelijärjestön kanssa. Se, mikä tuomitaan lainvastaiseksi, voi myös osoittautua mahdollisuudeksi oppia. Tuloksena on tila, jossa subjektiivisuus on lähtöisin alhaalta päin, laitosten ulkopuolelta. Elokuva siirtyy Bolivian El Altosta ja sen kansannousuista vuosien 2000 ja 2019 välillä poliisiasemalle, joka kaapattiin ja tuhottiin. Teko oli osa kapinaa, joka syntyi Bolivian vallankaappauksen yhteydessä vuonna 2019.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:24:41
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
We Can Make That Teeth-Gritting Visible
Englanninkielinen nimi

We Can Make That Teeth-Gritting Visible

Tuotantomaat
Finland, Bolivia
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Diego Bruno (Kuvaaja), Andrés Aguió (Kuvaaja), Diego Bruno (Käsikirjoittaja), Diego Bruno (Ohjaaja), Diego Bruno (Tekijä), Carbon Copy Ky (Tuottaja), Kimmo Vänttinen (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja), Koneen säätiö (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Argentiinalaissyntyinen Diego Bruno asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Buenos Airesin yliopistossa, Escola Massanassa Barcelonassa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Brunon teoksia on esitetty mm. Brysselin Wiels Centerissä, Latinalaisen Amerikan museossa Buenos Airesissa, Centre d´Art Santa Monicassa Barcelonassa, Manifestassa 08 Murciassa, Hudson Valleyn Nykytaiteen keskuksessa New Yorkissa, Baselin The Solo Projectissa, Barcelonan nykytaiteen museossa ja Malmön taidehallissa.