Cut

Diego Bruno

Videoteoksen lähtökohta on vuoden 1996 kansannousu Cutral-Cón ja Plaza Huínculin kaupungeissa Argentiinan Patagoniassa. Teos tutkii liikkuvan kuvan mahdollisuuksia representoida ja tulkita kansallisia liikehdintöjä. Se ehdottaa, että videolla ja liikkuvalla kuvalla on kyky uudistaa ja paikantaa uudelleen menneitä ja maantieteellisesti kaukaisia tapahtumia. Asiakirjat, arkistot, äänet, puhe, kuvatut paikat ja kuvatut kohtaukset, kaikki teoksen elementit, on organisoitu montaasin ja leikkauksen avulla elokuvaksi. Nämä elementit eivät seuraa sitä yhteenkuulumisen logiikkaa, joka niillä saattaa olla elokuvan itsensä ulkopuolella. Teos koostuu episodisista fragmenteista, joita jaksottavat kuvien väliin jäävät tyhjät tilat. Video käsittelee tiesulkuja ja hyödykkeiden jakelun keskeyttämistä protestin ja kollektiivisen organisoitumisen metodeina.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:51:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Cut
Suomenkielinen nimi

Cut

Englanninkielinen nimi

Cut

Tuotantomaat
Finland, Argentina
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Andrés Aguió (Kuvaaja), Diego Bruno (Kuvaaja), Diego Bruno (Käsikirjoittaja), Diego Bruno (Leikkaaja), Diego Bruno (Ohjaaja), Diego Bruno (Tekijä), Carbon Copy KY (Tuottaja), Diego Bruno (Tuottaja), TAIKE (Rahoittaja), EVA International (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Diego Bruno (Äänisuunnittelu), Kimmo Vänttinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Argentiinalaissyntyinen Diego Bruno asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Buenos Airesin yliopistossa, Escola Massanassa Barcelonassa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Brunon teoksia on esitetty mm. Brysselin Wiels Centerissä, Latinalaisen Amerikan museossa Buenos Airesissa, Centre d´Art Santa Monicassa Barcelonassa, Manifestassa 08 Murciassa, Hudson Valleyn Nykytaiteen keskuksessa New Yorkissa, Baselin The Solo Projectissa, Barcelonan nykytaiteen museossa ja Malmön taidehallissa.