”We Are the Revolution” after Joseph Beuys – Making of: Walking in Krasny Bor forest, Karelia, Russia

Jari Silomäki

Teoksessa taiteilija kävelee 1900–luvun poliittisilla murhapaikoilla yhtä monta askelta kuin kyseisessä tragediassa on kuollut ihmisiä. Työ kuvaa ihmisen vääjäämätöntä yksinäisyyttä suurten tapahtumien edessä ja ottaa kantaa teollisen vallankumouksen synnyttämään retoriikkaan, jossa kohteen määrällistäminen ja mitattavuus on pitävä peruste faktan syntymälle. Pitkä kävelyprojekti alkaa Venäjältä. Teoksessa kävellään Stalinin vainojen uhrien joukkohaudalla Krasnay Borissa 1200 askelta. Yksi askel jokaista joukkohaudassa olevaa uhria kohden. Tarkoitus on kävellä merkittävä osa Stalinin vainojen uhreista. 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:02:43
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
”We Are the Revolution” after Joseph Beuys – Making of: Walking in Krasny Bor forest, Karelia, Russia
Englanninkielinen nimi

”We Are the Revolution”, after Joseph Beuys – Making of: Walking in Krasny Bor forest, Karelia, Russia

Tuotantomaat
Finland, Russia
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jari Silomäki (Kuvaaja), Jari Silomäki (Käsikirjoittaja), Jari Silomäki (Ohjaaja), Joni Virtanen (Säveltäjä), Jari Silomäki (Tekijä), Jari Silomäki (Tuottaja), Jari Silomäki (Esiintyjä), Armas Alvari (Esiintyjä), Jari Silomäki (Leikkaaja), Joni Virtanen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Jari Silomäki on dokumentaarisiin teoksiin keskittyvä taiteilija, jonka aiheita ovat yhteiskunnan asettamat odotukset, epäonnistuminen ja väkivalta. Silomäki opiskeli valokuvausta Turun Ammattikorkeakoulussa 1997–2001 ja Taideteollisessa korkeakoulussa 2001–07. Hän suorittaa jatko-opintoja Aalto-yliopistossa tutkimuskohteenaan henkilöohjaus valokuvassa. Hän on osallistunut näyttelyihin laajasti Suomessa ja ulkomailla mm. Korjaamo Galleriassa Helsingissä (2013, 2011), Small Project Placessa Tromsossa, Norjassa (2012), Quai N1 -galleriassa Veveyssa, Sveitsissä (2011), Winchester Galleryssa Isossa-Britanniassa (2005) ja House of Photographyssa Budapestissa (2007). Silomäen teoksia löytyy Suomessa muun muassa Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin taidemuseon ja Saastamoisen säätiön kokoelmista.