Wanted

Milla Moilanen

WANTED perustuu arkistomateriaaliin Uppsalan yliopistolliselta rotubiologian laitokselta. Tänään tässä samassa rakennuksessa tutkitaan DNA-erotteluun perustuvaa geenimanipulaatiota. Animaatio käsittelee ihmisten luokittelua heidän ulkomuotonsa mukaan. Aihe on ajankohtainen, sillä nykyään se naamioidaan teknologiaksi. Oikeuttaako moderni geenimanipulaatio edellisen vuosisadan rasistisen tutkimuksen?

Tuotantovuosi
1998
Kesto
00:11:00
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Wanted
Suomenkielinen nimi
Wanted
Englanninkielinen nimi
Wanted
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Ei
Työryhmä
Pentti Keskimäki (Kuvaaja), Milla Moilanen (Käsikirjoittaja), Raimo Uunila (Leikkaaja), Epa Tamminen (Musiikki), Jone Takamäki (Musiikki), Antti Hytti (Musiikki), Milla Moilanen (Ohjaaja), Milla Moilanen (Tekijä), Kroma Productions oy (Tuottaja), Ari Numminen (Esiintyjä)
Pressikuvat
Milla Moilanen on ohjaaja ja mediataiteilija ja lukeutuu suomalaisen animaation pioneereihin. Moilanen on työskennellyt liikkuvan kuvan parissa vuodesta 1987. Hän on tehnyt lyhytelokuvia ja audiovisuaalisia projekteja taiteilijana, graafikkona ja valokuvaajana. Moilasen palkittuja teoksia (Signals 1993, Deep 1994, Scale 1996, Wanted 1998, Dual 1999, Passage 2001, Vertebra 2003) on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä ympäri maailmaa.