Vanishing point

Westphal Thomas

Monokromaattinen sininen pinta muuntuu materiaaliseksi substanssiksi, kun suuria palasia siitä leikataan ja heitetään pois. Pala palalta tilan tuntu häviää vain avautuakseen toiseen todellisuuteen. Kahden toimiston välinen seinä oli tarkoitus poistaa; video syntyi sijoittamalla kamera ja sininen valo toiseen huoneeseen ja aloittamalla purkutyöt.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:06:42
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Vanishing point
Englanninkielinen nimi

Vanishing point

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Thomas Westphal (Kuvaaja), Thomas Westphal (Käsikirjoittaja), Thomas Westphal (Leikkaaja), Thomas Westphal (Ohjaaja), Thomas Westphal (Tekijä), Thomas Westphal (Tuottaja), Thomas Westphal (Äänisuunnittelu), Thomas Westphal (Näyttelijä), Marja Patrikainen (Näyttelijä), Laura Luotola (Näyttelijä)
Thomas Westphal (s.1972 Saksassa) on valmistunut taiteen kandidaatiksi Enscheden kuvataideakatemiasta (AKI, Alankomaat) ja häänellä on maisterin tutkinto Suomen Kuvataideakatemiasta (2014). Kuvanveistäjänä hänen tuotantoonsa kuuluu useita teoksia, joissa liikkuvaa kuvaa käytetään elementteinä video-objektien luomisessa. Hänen videoteoksensa saavat usein alkunsa fyysisen aktiviteetin tai rakentamisprosessin aikana kuvatuista otoista, jotka kanavoituvat osaksi kineettistä teosta. Westphalin töitä on ollut esillä Euroopassa ja knainvälisesti ja niitä on osana Nykytaiteen museon Kiasman, Modernin aiteen museo EMMAn sekä Kansallisgallerian kokoelmissa. Oman taiteellisen työskentelyn ohella hän toimii myös kansainvälisessä Videokaffe-taiteilijakollektiivissa.