Yhden kodin muistoksi

Öst Helena

Yhden kodin muistoksi kertoo identiteetin ja ympäristön välisestä suhteesta. Miltä tuntuu luopua kodista, joka kätkee sisäänsä jäljet monista sukupolvista? Lyhytelokuvassa nähdään melkein 300 m2:n kokoinen, Helsingin Rauhankadulla sijaitseva asunto ja sen tyhjentäminen, kuva kuvalta. Elokuva koostuu ainoastaan stillkuvista. Ääniraidalla kuulemme kahden siskoksen keskustelua sekä asunnon ja ympäristön ääniä. 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:23:35
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Till minne av ett hem
Suomenkielinen nimi

Yhden kodin muistoksi

Englanninkielinen nimi

A Home in Memory

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Helena Öst (Kuvaaja), Helena Öst (Käsikirjoittaja), Helena Öst (Leikkaaja), Helena Öst (Ohjaaja), Helena Öst (Tekijä), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Föreningen Konstsamfundet (Rahoittaja), Avanton Productions Oy (Tuotantoyhtiö), Pertti Venetjoki (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Helena Öst

Syntynyt: 1964

Helena Öst on elokuvaleikkaaja, joka on toiminut myös kuvataiteilijana. Hän on leikannut sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Kuvataiteilijana hän on esiintynyt mm. Suomen taiteilijan vuosinäyttelyissä ja Helsingin kaupungin museossa, ja ulkomailla mm. Lontoon Steven Friedman Gallery:ssä. Öst on valmistunut maisteriksi sekä Aalto-yliopistolta (elokuvataiteen laitos) että Goldsmiths, University of London:lta (Fine Art).