Syndafloden

Jenni Luhta

Syndafloden (“Vedenpaisumus”) on Jenni ja Lauri Luhdan ensimmäinen kokopitkä elokuva. Se perustuu Leonardo da Vincin yli 500 vuotta vanhoihin profetioihin ja arvoituksiin, joita elokuvassa selostaa ruotsia puhuva Kuolema Jenni Luhdan esittämänä. Elokuva näyttää nykymaailman kriisit ja aikamme kulttuurin kuvaston Leonardon sanojen ja näkyjen lävitse.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
01:21:20
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Syndafloden
Englanninkielinen nimi

The Deluge

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jenni Luhta (Kuvaaja), Jenni Luhta (Käsikirjoittaja), Jenni Luhta (Leikkaaja), Jenni Luhta (Ohjaaja), Lauri Luhta (Ohjaaja), Lauri Luhta (Säveltäjä), Jenni Luhta (Tekijä), Lauri Luhta (Tuottaja), Jenni Luhta (Äänisuunnittelu), Lauri Luhta (Näyttelijä), Jenni Luhta (Näyttelijä), VISEK (Rahoittaja), Paulon Säätiö (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Jenni Luhta (o.s. Markkanen) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja elokuvantekijä, joka valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2012. Nimellä Jenni Markkanen hän tuli tunnetuksi omakuvallisista video-, installaatio- ja performanssiteoksista. Vuodesta 2015 alkaen hän on työskennellyt yhdessä puolisonsa Lauri Luhdan kanssa. Tällä hetkellä he keskittyvät tekemään yhdessä kokopitkiä kuvataiteellis-elokuvallisia videoita kunnianhimoisista aatehistoriallisista aiheista.