(swimmer)

Renja Leino

Aaltojen taukoamaton ääni, horisontti. Nainen ui, pysähtyy ja jatkaa uintiaan. Palaa takaisin ja ui. Aaltojen ikiaikainen ääni, ilta laskeutuu ja nainen ui. Mitään muuta ei maailmassa ole.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:08:46
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
(swimmer)
Englanninkielinen nimi

(swimmer)

Tuotantomaat
Finland, Lithuania
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Renja Leino (Kuvaaja), Renja Leino (Käsikirjoittaja), Renja Leino (Leikkaaja), Renja Leino (Ohjaaja), Renja Leino (Tekijä), Renja Leino (Tuottaja), Renja Leino (Näyttelijä), Renja Leino (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Kuvataiteilija Renja Leino (s.1958) työskentelee pääosin valokuvan, videon sekä paikkasidonnaisten installaatioiden parissa. Ajankohtaiset ilmiöt sekä eksistentiaaliset kysymykset kuten ihmisen ja luonnon välinen suhde ovat pitkään olleet tekemisen keskiössä. Leino asuu Turunmaan saaristossa, Korppoossa. Parhaillaan Leinon ajattelun ja työskentelyn aiheina ovat saaristoluonto, meren nykytila ja muutos. Renja Leino on valokuvauksen lehtori kuvataiteen koulutusohjelmassa Turun taideakatemiassa (AMK) vuodesta1998. Kansainvälinen taiteilijaresidenssi AARK, Archipelago Art Residency in Korpo on toiminut vuodesta 2015. Leinon teoksia on Valtion taidekokoelman lisäksi muun muassa Suomen valokuvataiteen museon ja EMMAn kokoelmissa.