(swimmer)

Renja Leino

Aaltojen taukoamaton ääni, horisontti. Nainen ui, pysähtyy ja jatkaa uintiaan. Palaa takaisin ja ui. Aaltojen ikiaikainen ääni, ilta laskeutuu ja nainen ui. Mitään muuta ei maailmassa ole.

Production Year
2015
Duration
00:08:46
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
(swimmer)
English Title

(swimmer)

Tuotantomaat
Finland, Lithuania
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Renja Leino (Kuvaaja), Renja Leino (Käsikirjoittaja), Renja Leino (Leikkaaja), Renja Leino (Ohjaaja), Renja Leino (Tekijä), Renja Leino (Tuottaja), Renja Leino (Näyttelijä), Renja Leino (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Kuvataiteilija Renja Leino (s.1958) työskentelee pääosin valokuvan, videon sekä paikkasidonnaisten installaatioiden parissa. Ajankohtaiset ilmiöt sekä eksistentiaaliset kysymykset kuten ihmisen ja luonnon välinen suhde ovat pitkään olleet tekemisen keskiössä. Leino asuu Turunmaan saaristossa, Korppoossa. Parhaillaan Leinon ajattelun ja työskentelyn aiheina ovat saaristoluonto, meren nykytila ja muutos. Renja Leino on valokuvauksen lehtori kuvataiteen koulutusohjelmassa Turun taideakatemiassa (AMK) vuodesta1998. Kansainvälinen taiteilijaresidenssi AARK, Archipelago Art Residency in Korpo on toiminut vuodesta 2015. Leinon teoksia on Valtion taidekokoelman lisäksi muun muassa Suomen valokuvataiteen museon ja EMMAn kokoelmissa.