Archiving Ice

Renja Leino

Meren jää sulaa. Jäänpinnat lohkeilevat, liikkuvat. Teoksessa on jään monimuotoista visuaalista kauneutta ja kauheutta. Ajatus ilmastonmuutoksesta alkaa lähes huomaamatta hallita suggestiivista äänetöntä kuvatulvaa.

Tuotantovuosi
2018
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Archiving Ice
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Renja Leino (Kuvaaja), Renja Leino (Käsikirjoittaja), Renja Leino (Leikkaaja), Jussi Vilkkumaa (Leikkaaja), Renja Leino (Ohjaaja), Renja Leino (Tekijä), Renja Leino (Tuottaja)
Pressikuvat
Kuvataiteilija Renja Leino (s.1958) työskentelee pääosin valokuvan, videon sekä paikkasidonnaisten installaatioiden parissa. Ajankohtaiset ilmiöt sekä eksistentiaaliset kysymykset kuten ihmisen ja luonnon välinen suhde ovat pitkään olleet tekemisen keskiössä. Leino asuu Turunmaan saaristossa, Korppoossa. Parhaillaan Leinon ajattelun ja työskentelyn aiheina ovat saaristoluonto, meren nykytila ja muutos. Renja Leino on valokuvauksen lehtori kuvataiteen koulutusohjelmassa Turun taideakatemiassa (AMK) vuodesta1998. Kansainvälinen taiteilijaresidenssi AARK, Archipelago Art Residency in Korpo on toiminut vuodesta 2015. Leinon teoksia on Valtion taidekokoelman lisäksi muun muassa Suomen valokuvataiteen museon ja EMMAn kokoelmissa.