Man In A Blue Shirt

Hannu Karjalainen

Siniseen paitaan pukeutunut mies on kameran edessä silmät suljettuina. Yhtäkkiä miehen päälle alkaa valua paksua maalia jatkuvana virtana. Maali peittää hiljalleen miehen kasvot ja tahrii paidan. Lopulta miehen kasvot muuttuvat tunnistamattomaksi maalin peittäessä ne kokonaan. Mies haukkoo henkeään maalin alta. Hidastetussa kuvassa hänen jokainen liikkeensä näkyy selkeästi. Sinipaitainen mies on osa kolmen teoksen sarjaa, joiden lähtökohtana on kiinnostus muotokuvamaalaukseen ja -valokuvaukseen.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:05:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Sinipaitainen mies
Suomenkielinen nimi
Man In A Blue Shirt
Englanninkielinen nimi
Man In A Blue Shirt
Tuotantomaat
United Kingdom
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Ei
Työryhmä
Jaime Feliu-Torres (Kuvaaja), Andy Moss (Leikkaaja), Hannu Karjalainen (Tekijä), Picture This (Tuottaja), Spike Island (Tuottaja), Watershed Media Centre (Tuottaja), Jo Lanyon (Tuottaja), Lucy Byatt (Tuottaja), Richard Haynes (Assistentti), Heidi Morstang (Kamera-assistentti), John Cullen (Näyttelijä), Colin Holloway (Teknikko), Finnish Embassy (Tukipalvelut), Finnish Institute in London (Tukipalvelut), Creative Bristol (Tukipalvelut), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Tukipalvelut)
Pressikuvat
Hannu Karjalainen on kansainvälisesti arvostettu suomalaistaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi valokuvauksesta Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Hänen videoitaan, installaatioitaan ja elokuviaan on esitetty museoissa, gallerioissa ja festivaaleilla vuodesta 2003 lähtien, ja hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin ja elokuvanäytöksiin maailmanlaajuisesti mm. Oslossa, Zürichissä ja Berliinissä. Karjalanen on Hänet valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2009.