Sematectonia

Hyvönen Joonas

Sematectonia on 3D-animaatio, jossa koripalloa heittelevä hahmo huomaa juuttuneensa kuin kirottuna luuppiin, jossa hän tuottaa samaa sisältöä aina uudestaan ja uudestaan pystymättä lopettamaan. Kun ympäristö muuttuu yhä oudommaksi, päähenkilön täytyy kohdata se jonain, joka ei ole olemassa häntä varten vaan hänen kanssaan. Sematectonia käsittelee online-tiloja stigmergisinä kenttinä, joissa käyttäjä ja ympäristö ovat keskenään vuorovaikutuksessa – mutta Timothy Mortonin hyperobjektien tapaan ympäristöille voi kehittyä myös oma toimijuus. 

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:15:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Sematectonia
Englanninkielinen nimi

Sematectonia

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Joonas Hyvönen (Kuvaaja), Joonas Hyvönen (Käsikirjoittaja), Joonas Hyvönen (Leikkaaja), Joonas Hyvönen (Ohjaaja), Johannes Abelard (Säveltäjä), Joonas Hyvönen (Tekijä), Joonas Hyvönen (Tuottaja), Joonas Hyvönen (Äänisuunnittelu), Joonas Hyvönen (Näyttelijä), Johannes Abelard (Näyttelijä), Amanda Haapanen (Näyttelijä), Alfred Kordelinin säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat
Joonas Hyvönen (1990) on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee pääasiassa digitaalisin välinein. Hyvösen teokset käsitellevät digitaalista teknologiaa suhteessa muihin ilmiöihin ja keskittyvät käyttäjä–käyttöjärjestelmä-tason vuorovaikutukseen. Hyvönen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2016.