Poriutuminen (installaatio)

Lampisuo Marko

Kuinka vieraasta kaupungista tulee koti. Mites olet siellä Porissa viihtynyt? Poriutuminen on videoteos muuttamisesta, tottumisesta, tuntemisesta ja luopumisesta. Se muodostuu kahdeksasta episodista. Kuvissa nähdään autioksi rajattu kaupunki, tyhjä huoneisto, hiljainen merenranta, festivaalialue juhlien jälkeen. On vain avaria ja tasaisia tiloja. Ei mitään tai ketään tuttua. Monologeissaan mies kertoo tapetoimisesta, kaupassa käymisestä, polkupyöräretkestä, auton huoltamisesta ja urheiluseuraan liittymisestä. Tapahtumia yhdistää kokemus uudesta elinympäristöstä ja muuttuneesta sosiaalisesta verkostosta. Mies sairastaa yksinäisyyden luulosairautta mutta huokaisee helpotuksesta saadessaan apua todellisiin kipuihin.

Tuotantovuosi
2006
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Poriutuminen (installaatio)
Suomenkielinen nimi
Poriutuminen (installaatio)
Englanninkielinen nimi
Porification (installation)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marko Lampisuo (Kuvaaja), Marko Lampisuo (Käsikirjoittaja), Olli-Pekka Salli (Leikkaaja), Marko Lampisuo (Tekijä), MUU ry (Tuottaja), ITU – videotaiteen tuotantoprojekti (Tuottaja), Teppo Jäntti (Grafiikka), Marko Lampisuo (Kertoja), Michael Garner (Kääntäjä), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), ViSiO (Rahoittaja), Opetus- ja kulttuuriministeriö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Tomi Glad (Still-kuvaaja), Olli-Pekka Salli (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marko Lampisuo (s.1970 Turku) poimii kuva-aiheet luonnosta tai perhepiiristä. Alkuperäinen, dokumentaarinen otos on yleensä vasta alkusysäys teokselle, joka saa lopullisen muotonsa käsityömäisten vaiheiden jälkeen. Usein työskentelyä rajaavat taiteilijan asettamat kaavat, joiden toisteisuus tuo aineistosta esiin sen rakenteessa piilevää kauneutta. Välineen ominaisuuksien venyttäminen vaikuttaa siihen, miten teokset ilmaisevat ajan kokemusta.