Maiseman loppu

Lampisuo Marko

Vanha videokamera kuvaa viimeiset kuvansa. Se taltioi näkymää junan ikkunasta, auringonlaskua ja valoa lehvistössä. Tv-ruudulta kamera kuvaa kuvaamansa videot uudelleen. Se näkee hajoavia maisemia ja ihmissilmältä salattuja sähköavaruuksia. Maiseman loppu käsittelee unohtamista ja muistamista, muiston muuttumista. Se kertoo myös kaipuusta luontoon ja maisemasuhteeseen. Teoksen vaiheittainen eteneminen saa kysymään, kiinnymmekö maisemiin vai niistä tallettamiimme (mieli)kuviin.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:13:28
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Maiseman loppu
Suomenkielinen nimi

Maiseman loppu

Englanninkielinen nimi

The End of Landscape

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marko Lampisuo (Kuvaaja), Marko Lampisuo (Käsikirjoittaja), Marko Lampisuo (Leikkaaja), Marko Lampisuo (Ohjaaja), Jussi Lehtisalo (Säveltäjä), Marko Lampisuo (Tekijä), Kallo Works (Tuottaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Marko Lampisuo (Ääni)
Marko Lampisuo (s.1970 Turku) poimii kuva-aiheet luonnosta tai perhepiiristä. Alkuperäinen, dokumentaarinen otos on yleensä vasta alkusysäys teokselle, joka saa lopullisen muotonsa käsityömäisten vaiheiden jälkeen. Usein työskentelyä rajaavat taiteilijan asettamat kaavat, joiden toisteisuus tuo aineistosta esiin sen rakenteessa piilevää kauneutta. Välineen ominaisuuksien venyttäminen vaikuttaa siihen, miten teokset ilmaisevat ajan kokemusta.