Placeholder

Henna-Riikka Halonen

Videossa Placeholder empatian puute on saanut ihmisen kääntymään koneiden puoleen. Virtuaalisesta, elottomasta materiaalista (objekteista) on tullut tietoisia olentoja, jotka pystyvät jäljittelemään ihmismäistä toimintaa, kertomaan tarinoita ja viettelemään. Teoksessa kuvataan hetkeä, jolloin tekoäly on kehittynyt niin pitkälle, että tietokoneet pystyvät ajattelemaan ja oppimaan omatoimisesti. Teoksen innoittajina ovat toimineet sekä tekoälytutkimuksen ja biotekniikan viimeaikaiset kehitysaskeleet että varhaisempi tekoälytutkimus, kuten Turingin testi ja Eliza-tietokoneohjelma. Teos on tehty yksinomaan löydetyistä, vapaasti käytettävistä materiaaleista ja animaatioista.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:07:43
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Placeholder
Englanninkielinen nimi

Placeholder

Tuotantomaat
United Kingdom, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Henna-Riikka Halonen (Käsikirjoittaja), Henna-Riikka Halonen (Leikkaaja), Henna-Riikka Halonen (Ohjaaja), Henna-Riikka Halonen (Tekijä), Henna-Riikka Halonen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Henna-Riikka Halonen valmistui taiteen kandidaatiksi Limerick School of Art and Designista Irlannissa 2002 ja maisteriksi Goldsmith Collegesta Lontoossa vuonna 2006. Hän suorittaa paraikaa Kuvataideakatemiassa tohtoriopintoja. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja näyttelyissä mm. Sydney Biennale 2014, Eyebeam New Yorkissa (2013), Gallery Factory Soulissa, Koreassa (2012), Transmediale 2012 Berliinissä, Berwick Gymnasium Gallery Isossa-Britanniassa (2010), Collective Gallery Edinburghissa, Skotlannissa (2009) ja International Incheon Women Artstis’ Biennale Koreassa (2007).