ONE

van Ingen Juha

ONE-teoksen lähtökohtana on matkapuhelimella kuvattu video. Kameran tekniikka ei ole pystynyt käsittelemään näkemäänsä ja videolle on tallentunut alkuperäisen näkymän sijaan mystinen häiriö. Mikä häiriön aiheutti? Mikä on se hetki tai asia, jota on yritetty tallentaa? Onko kuvassa suuri planeetta vai pieni solu? Kenties kuvassa on ihminen tai vaikkapa Jumala? Teoksen äänimaisema on 1960-luvun sci-fi-elokuvien ääniraidoista muokattu kunnianosoitus suurille kysymyksille.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:07:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
ONE
Suomenkielinen nimi

ONE

Englanninkielinen nimi

ONE

Tuotantomaat
Finland, China
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Juha van Ingen (Kuvaaja), Juha van Ingen (Käsikirjoittaja), Juha van Ingen (Leikkaaja), Juha van Ingen (Ohjaaja), Juha van Ingen (Tekijä), Juha van Ingen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Juha van Ingen (s. 1963) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän työskentelee eri medioiden parissa, pääasiassa videota hyödyntäen. Hänen teostensa lähtökohtana toimii usein taiteilijan kohtaama tilanne, tila tai kosepti. Sattumanvaraisilla elementeillä jotka kehittyvät työskentelyprosessin aikana on myös keskeinen rooli van Ingenin teoksissa. Van Ingen on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin, elokuvanäytöksiin ja festivaaleile vuodesta 1988.