Minimal Romantic

Sari Palosaari

Lasikuutio työntyy pilvenpiirtäjän seinästä ulos korkealla kaupunkimaiseman yllä. Sen sisällä olevat ihmiset katselevat kaukaista horisonttia. Kuutio nousee hitaasti kuvan akselia ylöspäin. Häilyvä, minimaalinen ääni seuraa nousevaa liikettä. Se yltyy yltymistään ennen kuin napsahtaa poikki juuri samalla hetkellä, kun kuutio on saavuttanut korkeimman pisteensä. Äkkinäisen äänen katkeamisen jälkeen voi vielä jonkin aikaa kuvitella kuulevansa sen kaiun. Alkaa vapaa pudotus. Kuva hajoaa lukuisiksi kuutioiksi, jotka leijuvat näkymän yllä. Videon kuvissa nähdään Chicagon Willis Towerin 103. kerroksessa sijaitseva näköalapaikka turisteineen. Materiaali on osittain kuvattu paikan päällä ja osittain kerätty internetistä. Installaatio tarkastelee kokemusta, jota tämä uniikki arkkitehtoninen rakenne tuntuu ehdottavan mutta joka ei todennu johtuen paikan olosuhteista: jonottamisesta, turvatarkastuksista ja kävijämäärästä. Teoksesta on myös installaatioversio.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:03:39
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Minimal Romantic
Suomenkielinen nimi
Minimal Romantic
Englanninkielinen nimi
Minimal Romantic
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sari Palosaari (Kuvaaja), Sari Palosaari (Käsikirjoittaja), Sari Palosaari (Leikkaaja), Sari Palosaari (Ohjaaja), Sari Palosaari (Tekijä), Heidi Tikka / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Ilkka Olander (Ääni)
Pressikuvat
Sari Palosaari on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen työskentelynsä keskittyy pitkälti materiaalisen todellisuuden tarkasteluun. Hän etsii tapoja, joilla purkaa stabilisoivia merkitysjärjestelmiä ja korostaa niiden sijaan yhteyksiä, suhteita, vuorovaikutusta, ajallisuutta ja muutosta. Hänen teoksensa ovat installaatioita, veistoksia, performatiivisia objekteja ja liikkuvaa kuvaa. Palosaarella on maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta ja Taideteollisesta korkeakoulusta. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleihin ja tapahtumiin laajasti Suomessa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan on sekä hankittu että komissioitu museokokoelmiin ja julkisiin tiloihin. Palosaarelle myönnettiin William Thuring palkinto 2016.