Metamorphosis

Heiska Hannaleena

Mitä taidemuseossa tapahtuu, kun yleisö ja henkilökunta on lähtenyt pois ja taide alkaa elää omaa elämäänsä? Teos ehdottaa heittäytymään katsomiskokemukseen ja antautumaan ei-sanallisen kerronnan johdattelemaksi. Metamorphosis on 16mm mustavalkoiselle filmille kuvattu kokeellinen teos, jossa yhdistyy maalaus ja nykybaletti. Teos on syntynyt kuvataiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen poikkitaiteellisessa yhteistyössä. Filmi on kuvattu Espoon modernin taiteen museon EMMAn tyhjässä näyttelysalissa. 

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:07:19
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Metamorphosis
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kerttu Hakkarainen (Kuvaaja), Hannaleena Heiska (Käsikirjoittaja), Minna Tervamäki (Käsikirjoittaja), Oskar Franzén (Leikkaaja), Timo Kaukolampi (Säveltäjä), Hannaleena Heiska (Tekijä), Minna Tervamäki (Tuottaja), Hannaleena Heiska (Äänisuunnittelu), Timo Kaukolampi (Äänisuunnittelu), Minna Tervamäki (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Hannaleena Heiska on aktiivisesti osallistunut näyttelyihin ympäri maailmaa valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta Helsingistä 2006. Hän työskentelee maalauksen, piirustuksen ja liikkuvan kuvan parissa. Vuodesta 2016 lähtien hän on myös toteuttanut monitaiteellisia performansseja tanssija ja koreografi Minna Tervamäen kanssa. Heidän ensimmäinen yhteistyönsä Trace sai ensi-iltansa Espoon modernin taiteen museo EMMAssa marraskuussa 2016. Heidän yhteistyössään kohtaa kaksi esittämisen ja ilmaisun muotoa. Tilassa ja ajassa olevaisiksi tulevissa ja kehittyvissä teoksissa maalaus ja tanssi, värit ja ruumiin liikkeet yhdistyvät kahden taiteilijan välisessä syvässä vuorovaikutuksessa.