Magdaleena

Elian Mikkola

Magda on väsynyt ja yksin. Maailma on ottanut häneltä paljon. On helpompaa elää muistojen täyttämässä todellisuudessa, kuin osallistua jokaviikkoiseen terapiaan. Magdan terapeutti yrittää auttaa Magdaa, mutta ymmärtääkö hänkään? Magdaleena on ohjaajan omaan sukupuolikokemukseen pohjautuva, jaettua kuva-alaa hyödyntävä fiktiivinen kuvaus katsotuksi tulemisen kokemuksesta. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:14:21
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Magdaleena
Tuotantomaat
Canada, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elian Mikkola (Kuvaaja), Matthew Ripplinger (Kuvaaja), Elian Mikkola (Käsikirjoittaja), Reid Miranda (Käsikirjoittaja), Elian Mikkola (Leikkaaja), Elian Mikkola (Ohjaaja), Elian Mikkola (Tekijä), University of Regina (Tuottaja), Elian Mikkola (Äänisuunnittelu), Jaime Williams (Näyttelijä), Aksa Korttila (Näyttelijä), Irwin Kathleen (Näyttelijä), Saskatchewan Filmpool Cooperative (Rahoittaja)
Pressikuvat
Elian Mikkola onn osittain Kanadan Treaty 4 alueella Reginassa ja osittain Montréalissa (Tiohtià:ke) asuva suomalainen taiteilija. Liikkuvan kuvan parissa työskentelevä Mikkola on alun perin kotoisin Turusta ja vuonna 2015 hän valmistui journalistiikan opinnoista Tampereelta yhteiskuntaopin kandidaatiksi. Elokuvaopintonsa Mikkola teki Kanadassa, Reginan yliopistossa, josta hän valmistui taiteen maisteriksi (MFA) vuonna 2019. Mikkola keskittyy työssään analogisen filmin eri muotoihin ja sen yhdistelmiin digitaalisuuden kanssa. Teosten keskeisiä teemoja ovat muisti, vertikaalisuus, aistien välittyminen eri tiloissa ja queer-oleminen. Mikkolan teoksia on esitetty kansainvälisesti eri puolilla Pohjois-Amerikkaa, Aasiaa ja Eurooppaa. Hänen debyyttielokuvansa "SAARI" (2016) valittiin osaksi Toronton kansainvälisen elokuvafestivaalin opiskelijaelokuvien Top Ten -ohjelmaa vuonna 2017 ja hänen tuoreimmat kaksi elokuvaansa saivat ensi-iltansa Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2020 ja Hong Kongin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2021. Mikkola on osa Montréalissa perustettua La Lumière -kollektiivia ja hän istuu Reginassa toimivan Queer City Cineman johtokunnassa.