Land of Dreams

Kilpeläinen Heidi

Land of Dreams on 3-kanavainen videoinstallaatio Heidi Kilpeläisen vuosina 2017–2018 toteuttamastaan performanssiprojektista Lauluvastaanotto (engl. Tango Therapy), jossa taiteilija kiersi vastaanottokeskuksissa sekä sotainvalidien ja leskien kodeissa laulamassa suomalaisia tangoja. Teoksen nimi Land of Dreams viittaa yhteen Suomen suosituimmista tangoista nimeltä Satumaa, jonka sanat kertovat merten takana olevasta onnen maasta. Tapaamiset olivat liikuttavia, ihmisyydessään kauniita ja ne päättyivät usein kyyneliin. Sotainvalidien kertomukset ja turvapaikanhakijoiden laulut, muun muassa Jemenistä, Syyriasta, ja Afganistanista, punovat Suomen sotien ja nykypäivän konfliktien seurauksista kertovan kokonaisuuden.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
01:24:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Land of Dreams
Suomenkielinen nimi

Land of Dreams

Englanninkielinen nimi

Land of Dreams

Tuotantomaat
United Kingdom
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Heidi Kilpeläinen (Kuvaaja), Heidi Kilpeläinen (Käsikirjoittaja), Heidi Kilpeläinen (Leikkaaja), Jack Kibbey Newman (Leikkaaja), Heidi Kilpeläinen (Ohjaaja), Heidi Kilpeläinen (Tekijä), Heidi Kilpeläinen (Tuottaja), Trevor Mathison (Äänisuunnittelu), Heidi Kilpeläinen (Äänisuunnittelu), Jack Kibbey Newman (Online leikkaus), Koneen säätiö (Rahoittaja), Beaconsfield Gallery (Rahoittaja), Finnish Institute in London (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Heidi Kilpeläinen (Äänimiksaaja), Trevor Mathison (Äänimiksaaja)
Pressikuvat
Heidi Kilpeläinen (HK119) asuu ja työskentelee Lontoossa. Hän valmistui maisteriksi Central St Martinsista (2004) ja on siitä lähtien tutkinut kuvataiteen ja musiikin rajanylityksiä ja yhdistellyt näitä kokonaistaideteoksiinsa, jotka ovat videoiden, taideinstallaatioiden ja performanssien yhdistelmiä. Kilpeläisten teosten innoituksena on myös nykymaailma teknologisine kiehtovuuksineen siinä missä muinaiset mytologiset muodot, jotka läpäisevät kollektiivisen muistin. Hän tuottaa esteettisesti kiinnostavia teoksia, jotka luovat kriittisen katseen sosiaaliseen ympäristöömme ja ihmisyyteen. Kilpeläisen teoksia on esitetty laajalti gallerioissa ja taideinstituutioissa kuten Kiasmassa (2019, 2005), Kajaanin taidemuseossa (2019), Tate Modern / Tate Exchangessa (2018), Camden Arts Centressä (2016), Beaconsfield Galleryssä (2016), Performa 07:ssä (2007), ja New Contemporariesissa (2004). Hän on myös julkaissut kolme levyä nimellä HK119 ja on esittänyt musiikkiaan kansainvälisesti musiikkisaleissa, gallerioissa ja museoissa kuten Tate Galleryssa, Victoria & Albert Museumissa, ICA:ssa, Casa da Musicassa ja Kiasmassa.