Sekaantunut

Heidi Kilpeläinen

Video kommentoi aikakautemme sosiaalista pahoinvointia ja epätasa-arvoisuutta. Teos on performatiivinen kuvaus turhautumisen aiheuttamasta henkisestä pahoinvoinnista ja raivosta. Eri tahtiin rytmitettyjen videokuvien äänet muodostavat sävellyksen – raivoisan äänimaton – joka tuo turhautumisen ja pahoinvoinnin lähes fyysisenä kokemuksena myös teoksen vastaanottajan koettavaksi.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:06:45
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Implicated
Suomenkielinen nimi

Sekaantunut

Englanninkielinen nimi

Implicated

Tuotantomaat
Finland, United Kingdom
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Heidi Kilpeläinen (Kuvaaja), Heidi Kilpeläinen (Käsikirjoittaja), Heidi Kilpeläinen (Leikkaaja), Heidi Kilpeläinen (Ohjaaja), Heidi Kilpeläinen (Tekijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), HIAP (Rahoittaja), Heidi Kilpeläinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Heidi Kilpeläinen (HK119) asuu ja työskentelee Lontoossa. Hän valmistui maisteriksi Central St Martinsista (2004) ja on siitä lähtien tutkinut kuvataiteen ja musiikin rajanylityksiä ja yhdistellyt näitä kokonaistaideteoksiinsa, jotka ovat videoiden, taideinstallaatioiden ja performanssien yhdistelmiä. Kilpeläisten teosten innoituksena on myös nykymaailma teknologisine kiehtovuuksineen siinä missä muinaiset mytologiset muodot, jotka läpäisevät kollektiivisen muistin. Hän tuottaa esteettisesti kiinnostavia teoksia, jotka luovat kriittisen katseen sosiaaliseen ympäristöömme ja ihmisyyteen. Kilpeläisen teoksia on esitetty laajalti gallerioissa ja taideinstituutioissa kuten Kiasmassa (2019, 2005), Kajaanin taidemuseossa (2019), Tate Modern / Tate Exchangessa (2018), Camden Arts Centressä (2016), Beaconsfield Galleryssä (2016), Performa 07:ssä (2007), ja New Contemporariesissa (2004). Hän on myös julkaissut kolme levyä nimellä HK119 ja on esittänyt musiikkiaan kansainvälisesti musiikkisaleissa, gallerioissa ja museoissa kuten Tate Galleryssa, Victoria & Albert Museumissa, ICA:ssa, Casa da Musicassa ja Kiasmassa.