Kuun alla kivi

Oja Milla-Kariina

Jos luonnolla olisi mieli, millainen se olisi? Voisiko ihminen tavoittaa sen? Onko mahdollista ymmärtää luontoelementtien, kuten tuulen tai kiven, sisintä olemusta? Nämä kysymykset ovat osa Kuun alla kivi- videoinstallaation outoa kuvitteellista maailmaa. Yksikanavaisen videoinstallaation pääroolissa on karu ja aktiivinen saari. Saari on elollinen toimija, joka kirjoittaa omaa tarinaansa. Samanaikaisesti ihminen pyrkii resonoimaan ympäristönsä kanssa spontaaneilla rituaalinomaisilla eleillä. Teos meditoi ihmisen intiimin ja syvän luontosuhteen ydintä sekä pohtii absurdina näyttäytyvää olemista ja toimintaamme täällä. 

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:08:32
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kuun alla kivi
Suomenkielinen nimi

Kuun alla kivi

Englanninkielinen nimi

Stone under the Moon

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Milla-Kariina Oja (Kuvaaja), Milla-Kariina Oja (Käsikirjoittaja), Milla-Kariina Oja (Leikkaaja), Milla-Kariina Oja (Tekijä), Pertti Venetjoki (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Milla-Kariina Oja (s.1976) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee valokuvan ja liikkuvan kuvan keinoin. Työskentely on painottunut erityisesti videoinstallaatioihin, joita yhdistää kokeellisuus ja performatiivisuus. Teoksien aiheet kumpuavat olemassaolon peruskysymyksistä. Niiden ytimessä on ihmisen tila maailmassa, niin rakennetussa ympäristössä, kuin osana luontoa ja sen kiertokulkua. Oja on opiskellut valokuvaa ja nykytaidetta Manchester Metropolitan yliopistossa, Castilla- La Manchan ja Barcelonan yliopistoissa. Ojan teoksia on ollut esillä eri puolilla Eurooppaa ja Kiinaa, mm. The Three Shadows Photography Art Centressä Pekingissä, Centre de Cultura Contemporània de Barcelonassa ja Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa.