Earthbound

Oja Milla-Kariina

Earthbound on eräänlainen meditatiivinen matka Maan uumeniin, kiven sisälle luontomateriaan.  Kaleidoskooppisesti rakennetussa elokuvassa luonto piirtää omaa mystistä tarinaa, jossa ihminen on vain hetkellisesti osallisena. Teos peilaa ihmisen intiimiä ja syvää luontosuhdetta sekä lajina että yksilönä. Earthbound voidaan näyttää videoinstallaationa tai projisointina valkokankaalle.  

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:09:44
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Earthbound
Englanninkielinen nimi

Earthbound

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Milla-Kariina Oja (Kuvaaja), Milla-Kariina Oja (Leikkaaja), Milla-Kariina Oja (Ohjaaja), Milla-Kariina Oja (Tekijä), Mika Mattila (Näyttelijä), Milla-Kariina Oja (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Pelle Venetjoki (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Milla-Kariina Oja (s.1976) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee valokuvan ja liikkuvan kuvan keinoin. Työskentely on painottunut erityisesti videoinstallaatioihin, joita yhdistää kokeellisuus ja performatiivisuus. Teoksien aiheet kumpuavat olemassaolon peruskysymyksistä. Niiden ytimessä on ihmisen tila maailmassa, niin rakennetussa ympäristössä, kuin osana luontoa ja sen kiertokulkua. Oja on opiskellut valokuvaa ja nykytaidetta Manchester Metropolitan yliopistossa, Castilla- La Manchan ja Barcelonan yliopistoissa. Ojan teoksia on ollut esillä eri puolilla Eurooppaa ja Kiinaa, mm. The Three Shadows Photography Art Centressä Pekingissä, Centre de Cultura Contemporània de Barcelonassa ja Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa.