Helsinki - Teheran

Azar Saiyar

Paikkojen välillä, ihmisten välillä. Helsinki-Teheran on unien, muistojen ja arkisten hetkien virtana etenevä elokuvatutkielma siirtolaisuuden kokemuksesta. Teos kertoo jaetusta sanallisesta ja sanoittamattomasta tiedosta ja emotionaalisesta ymmärryksestä, jotka vaeltavat vaeltavien ihmisten mukana sukupolvesta toiseen. Teos yhdistelee eri elokuvatyylejä ja -tekniikoita.

Production Year
2009
Duration
00:22:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Helsinki - Teheran
Finnish Title

Helsinki - Teheran

English Title

Helsinki-Tehran

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Olli Leppänen (Kuvaaja), Joonas Kiviharju (Kuvaaja), Sini Liimatainen (Kuvaaja), Azar Saiyar (Käsikirjoittaja), Azar Saiyar (Leikkaaja), Azar Saiyar (Ohjaaja), Azar Saiyar (Tekijä), Petra Virtanen (Tuottaja), Taideteollinen korkeakoulu (Tuottaja), Azar Saiyar (Näyttelijä), Salla Sorri (Näyttelijä), Gerd-Peter Löcke (Näyttelijä), Hamy Ramezan (Näyttelijä), Aliakbar Saiyar (Näyttelijä), Aydin Saiyar (Näyttelijä), Dunja Saiyar (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), YLE/Sari Volanen (Tuottaja), Sakari Luhtala (Äänisuunnittelu)
Press Photos

Azar Saiyar

Born: 1979

Azar Saiyar on helsinkiläinen elokuvantekijä ja mediataiteilija. Hän käyttää usein teoksissaan arkistomateriaaleja – kollektiivisen muistin kuvia. Saiyar suuntaa katseen kohti katsomista, muistamista ja tarinoiden kerrontaa. Azar Saiyarin teoksia on esitetty kansainvälisillä elokuva- ja mediataidefestivaaleilla, gallerioissa, museoissa ja televisiossa.