Helsinki - Teheran

Azar Saiyar

Paikkojen välillä, ihmisten välillä. Helsinki-Teheran on unien, muistojen ja arkisten hetkien virtana etenevä elokuvatutkielma siirtolaisuuden kokemuksesta. Teos kertoo jaetusta sanallisesta ja sanoittamattomasta tiedosta ja emotionaalisesta ymmärryksestä, jotka vaeltavat vaeltavien ihmisten mukana sukupolvesta toiseen. Teos yhdistelee eri elokuvatyylejä ja -tekniikoita.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:22:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Helsinki - Teheran
Suomenkielinen nimi

Helsinki - Teheran

Englanninkielinen nimi

Helsinki-Tehran

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Joonas Kiviharju (Kuvaaja), Olli Leppänen (Kuvaaja), Sini Liimatainen (Kuvaaja), Azar Saiyar (Käsikirjoittaja), Azar Saiyar (Leikkaaja), Azar Saiyar (Ohjaaja), Azar Saiyar (Tekijä), Taideteollinen korkeakoulu (Tuottaja), Petra Virtanen (Tuottaja), Salla Sorri (Näyttelijä), Azar Saiyar (Näyttelijä), Dunja Saiyar (Näyttelijä), Gerd-Peter Löcke (Näyttelijä), Aydin Saiyar (Näyttelijä), Hamy Ramezan (Näyttelijä), Aliakbar Saiyar (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), YLE/Sari Volanen (Tuottaja), Sakari Luhtala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Azar Saiyar

Syntynyt: 1979

Azar Saiyar on helsinkiläinen elokuvantekijä ja mediataiteilija. Hän käyttää usein teoksissaan arkistomateriaaleja – kollektiivisen muistin kuvia. Saiyar suuntaa katseen kohti katsomista, muistamista ja tarinoiden kerrontaa. Azar Saiyarin teoksia on esitetty kansainvälisillä elokuva- ja mediataidefestivaaleilla, gallerioissa, museoissa ja televisiossa.