Helsinki - Teheran

Azar Saiyar

Paikkojen välillä, ihmisten välillä. Helsinki-Teheran on unien, muistojen ja arkisten hetkien virtana etenevä elokuvatutkielma siirtolaisuuden kokemuksesta. Teos kertoo jaetusta sanallisesta ja sanoittamattomasta tiedosta ja emotionaalisesta ymmärryksestä, jotka vaeltavat vaeltavien ihmisten mukana sukupolvesta toiseen. Teos yhdistelee eri elokuvatyylejä ja -tekniikoita.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:22:10
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Helsinki - Teheran
Suomenkielinen nimi

Helsinki - Teheran

Englanninkielinen nimi

Helsinki-Tehran

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sini Liimatainen (Kuvaaja), Olli Leppänen (Kuvaaja), Joonas Kiviharju (Kuvaaja), Azar Saiyar (Käsikirjoittaja), Azar Saiyar (Leikkaaja), Azar Saiyar (Ohjaaja), Azar Saiyar (Tekijä), Taideteollinen korkeakoulu (Tuottaja), Petra Virtanen (Tuottaja), Azar Saiyar (Näyttelijä), Salla Sorri (Näyttelijä), Dunja Saiyar (Näyttelijä), Gerd-Peter Löcke (Näyttelijä), Aydin Saiyar (Näyttelijä), Aliakbar Saiyar (Näyttelijä), Hamy Ramezan (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Sari Volanen / Yleisradio Oy (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Sakari Luhtala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Azar Saiyar

Syntynyt: 1979

Azar Saiyar on helsinkiläinen elokuvantekijä ja mediataiteilija. Hän käyttää usein teoksissaan arkistomateriaaleja – kollektiivisen muistin kuvia. Saiyar suuntaa katseen kohti katsomista, muistamista ja tarinoiden kerrontaa. Azar Saiyarin teoksia on esitetty kansainvälisillä elokuva- ja mediataidefestivaaleilla, gallerioissa, museoissa ja televisiossa.