GET OUT OF MY HOUSE

Björn Aho

Video kuvaa kahta terroristiksi tekeytyvää miestä. Video representoi ja toistaa uutislähetyksistä tuttua teemaa terroristien lähettämistä videoista. Miehet kokoavat kalašnikovia, ja heillä on konekivääri lattialla. He näyttävät valmistautuvan väkivaltaiseen yhteenottoon. Uhmakas rituaali ei kuitenkaan mene aivan putkeen. Toinen miehistä paljastuu avuttomaksi tumpeloksi. Video käsittelee esittämisen muotoja ja kyseenalaistaa tutun kaavan, jolla media esittää väkivallan uhkaa. 

Production Year
2007
Duration
00:08:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
GET OUT OF MY HOUSE
Finnish Title
GET OUT OF MY HOUSE
English Title
GET OUT OF MY HOUSE
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Björn Aho (Leikkaaja), Björn Aho (Ohjaaja), Björn Aho (Tekijä), Pekka Ruuska (Kuvaaja), Björn Aho (Kuvaaja), Heidi Romo (Kuvaaja), Björn Aho (Näyttelijä), Pekka Ruuska (Näyttelijä)
Press Photos

Björn Aho

Born: 1967

Björn Aho on video- ja performanssitaiteilija, jonka teokset ovat performatiivisia piirteitä sisältäviä installaatioita, jotka käsittelevät ihmisten välistä kommunikaatiota rakentamalla ja purkamalla fiktioita. Teoksia ja performansseja on nähty festivaaleilla sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä suomessa ja ulkomailla 1990-luvun alusta lähtien. Ahon teoksia löytyy mm. Nykytaiteen museo Kiasma, Oulun ja Helsingin taidemuseoiden kokoelmista.