Comments

Björn Aho

Teos on teatteri-ilmaisun ja -ohjauksen rajakäyntiä kuvataiteen, liikuvan kuvan ja niihin liittyvien tekotapojen suhteen.
Eri kohtausten esitystavat yhdessä rikkovat draamallisen kerronnan rakenteen kuitenkin säilyttäessä yhteisen idean, liikkeen ihmisten olemisesta.
Teoksen viisi eri kohtausta hakeutuvat mentaalisten tilojen syntysijoille, näyttäen yhteisen kuvan ihmisen läsnäolosta.
Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:08:43
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Comments
Suomenkielinen nimi
Comments
Englanninkielinen nimi
Comments
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Björn Aho (Käsikirjoittaja), Sakari Suuronen (Leikkaaja), Björn Aho (Ohjaaja), Björn Aho (Tekijä), Tommi Moilanen (Kuvaaja), Halttunen Renek Adele (Näyttelijä), Paula Ervamaa (Näyttelijä), Mikko Pekkola (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Miro Laiho (Ääni)
Pressikuvat

Björn Aho

Syntynyt: 1967

Björn Aho on video- ja performanssitaiteilija, jonka teokset ovat performatiivisia piirteitä sisältäviä installaatioita, jotka käsittelevät ihmisten välistä kommunikaatiota rakentamalla ja purkamalla fiktioita. Teoksia ja performansseja on nähty festivaaleilla sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä suomessa ja ulkomailla 1990-luvun alusta lähtien. Ahon teoksia löytyy mm. Nykytaiteen museo Kiasma, Oulun ja Helsingin taidemuseoiden kokoelmista.