Footnote #03: Gold & Clouds

Muth David

Ranskalaisen jälkistrukturalistisen filosofi Jean Baudrillardin mukaan jokapäiväinen elämä tapahtuu merkkijärjestelmien muodossa. Esimerkiksi “auto” viittaa “ajamisen haluun”, “etenemiseen” tai “itsenäisyyteen”. Videoteos “Footnote #03: Gold & Clouds” pohtii “lentokonetta” objektina: kultainen kone lipuu hitaasti digitaalisen pilvimaiseman läpi. Näkymä takaa, leikkaus, näkymä edestä, leikkaus, toinen näkymä - minimaalisen ääniraidan säestämät katkelmat ovat sekä lohdullisia että hieman puistattavia. 

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:03:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Footnote #03: Gold & Clouds
Englanninkielinen nimi

Footnote #03: Gold & Clouds

Tuotantomaat
Finland, Czech Republic
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
David Muth (Leikkaaja), David Muth (Ohjaaja), David Muth (Säveltäjä), David Muth (Tekijä), David Muth (Tuottaja), Koneen säätiö (Rahoittaja), Bundesministerium für Kunst, Kultur, öffentlichen Dienst und Sport (Rahoittaja)
Pressikuvat
David Muth on taiteilija, muusikko ja ohjelmoija. Hän vietti lapsuutensa Saltzburgissa, Itävallassa. Hän opiskeli digitaalisen taiteen maisteriksi Middlesexin yliopistosssa Britanniassa. Muth työskentelee tällä hetkellä Turussa ja Wienissä. Muthin teoksissa yhdistyvät käsitteellinen ja kokeileva lähestymistapa ja niissä on viitteitä hänen arkkitehtuuritaustastaan. Teosten tekotapa vaihtelee installaatioista vuorovaikutteisiin ympäristöihin, videoteoksiin ja kokeilevaan dokumentointiin. Hän myös säveltää ja esittää musiikkia. Muthiin teoksia on ollut laajalti esillä kansainvälisissä näyttelyissä mukaan lukien Montrealin nykytaiteen museossa, Kiasmassa, Ars Electronican Linzissä Itävallassa, SIGGRAPH2009 New Orleansissa ja ISEA (International Symposium of Electronic Art) San Josessa Yhdysvalloissa. Hän opettaa Goldsmiths Collegessa ja Royal College of Artissa Lontoossa.