Punainen perintö

Lindberg Carl Sebastian

Punainen perintö on dokumenttielokuva joka kertoo Suomen sisällisodasta yhden suvun näkökulmasta. Teos kertoo taiteilija Carl Sebastian Lindbergin isoäidin isästä Antti Meritähdestä joka taisteli Leppävaaran Punakaartissa. Meritähden elämä kuvataan sukulaisten haastatteluiden ja arkistolähteiden kautta. Tosiasia että Meritähti oli punakaartilainen on vieläkin tabu suvussa. Taiteiljan setä ei halua näyttäytyä kuvissa, näemme vain hänen kätensä.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:21:52
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Det röda arvet
Suomenkielinen nimi

Punainen perintö

Englanninkielinen nimi

Red Heritage

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Ei
Työryhmä
Carl Sebastian Lindberg (Kuvaaja), Carl Sebastian Lindberg (Käsikirjoittaja), Carl Sebastian Lindberg (Leikkaaja), Carl Sebastian Lindberg (Ohjaaja), Carl Sebastian Lindberg (Säveltäjä), Carl Sebastian Lindberg (Tekijä), Carl Sebastian Lindberg / Urbild (Tuottaja), Juho Luukkainen (Äänisuunnittelu), Saga Vera Oy (Kääntäjä), Carl Sebastian Lindberg (Näyttelijä), Pro Artibus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Eugene, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Matti Salminen (Värimäärittely), Sami Sarhamaa (Äänimiksaaja)
Pressikuvat
Sebastian Lindberg on valmistunut Kuvataideakatemiasta, Helsingistä vuonna 2008 ja opiskellut myös Pariisissa École Nationale supérieure des Beux-Artsissa vuonna 2003. Lindberg työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen töitään on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla ja niitä on myös näytetty YLEllä. Taiteellisen työn lisäksi Lindberg on työskennellyt freelancer-journalistina ja kirjoittanut taidearvosteluita.