Asuntomessu

Jaakko Pietiläinen

Teoksen tapahtumapaikkana on keskimääräinen omakotitaloalue, jonka kaikki ihmisasukkaat ovat kadonneet jäljettömiin. Jäljelle jääneet kotitalouskoneet, kuten palvelurobotit, älyjääkaapit, robottiruohonleikkurit ja itseohjautuvat autot kuluttavat aikaansa, ylläpitävät lähiympäristöään ja muistelevat jäljettömiin kadonneita ihmisiä. 

Production Year
2018
Duration
00:10:50
Tyyppi
Asiasanat
Original Title
Asuntomessu
Finnish Title

Asuntomessu

English Title

Housing Fair

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Jaakko Pietiläinen (Kuvaaja), Jaakko Pietiläinen (Leikkaaja), Jaakko Pietiläinen (Ohjaaja), Jaakko Pietiläinen (Säveltäjä), Jaakko Pietiläinen (Tekijä), Jaakko Pietiläinen (Tuottaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Jaakko Pietiläinen (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Jaakko Pietiläinen on monialaisesti kuvataiteen, performanssin, nykytanssin ja teatterin rajamailla työskentelevä taiteilija. Hän hyödyntää työssään eri materiaaleja ja medioita videosta tilallisiin interventioihin. Pietiläisen työt ovat usein paikkasidonnaisia ja ne operoivat todellisuuden ja fiktiivisten narratiivien välisellä vuorovaikutuksella. Pietiläinen on kiinnostunut siitä miten nykykulttuurin teknologinen infrastruktuuri hienovaraisesti muokkaa todellisuuttamme, ja kuinka järjestelmät pettävät ja tuottavat uusia, usein outoja esteettisiä vääristymiä. Viime aikoina Pietiläinen on työskennellyt arkkitehtuurin teemojen parissa. Pietiläisen uusimpia töitä ovat pysyvä julkinen veistos “Kutsuttuja vieraita” Sipoon Nikkilään (2019), yksityisnäyttely “Asuntomessu” galleria Sorbuksessa, Helsingissä (2018) sekä kollektiivinen performanssi “PET” Kiasmassa, Helsingissä (2017).