Alkusynty
Rossi Vappu
Runollinen mediataideanimaatio näyttää pienen puun taimen varjon, joka taianomaisesti kasvaa ja kehittyy valon kulkiessa päivän mittaan aamunkoitosta iltahämärään. Teoksen taustalla on ajatus elämänkaaresta: päivä alkaa, päivä päättyy, ja jotain pientä mutta ihmeellistä saattaa tapahtua siinä välissä.
Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:03:32
Tyyppi
Asiasana
aika, alkuperä, animaatio, biologia, eksistenssi, eksistentialismi, elämä, elämän synty, elämänkaari, eliöt, evoluutio, evoluutioteoria, ihmeet, kasvu, kehitys, kukat (kasvinosat), kuolema, lehdet (kasvinosat), Linnut, luonto, melankolia, metamorfoosi (taide), mietiskely, muodonvaihdos, nuput, piirtäminen (taide), puut (kasvit), syntymä, taimet, valo, valokuvaus, varjot
Alkuperäinen nimi
Alkusynty
Suomenkielinen nimi
Alkusynty
Englanninkielinen nimi
Generatio spontanea
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Vappu Rossi (Kuvaaja), Vappu Rossi (Käsikirjoittaja), Vappu Rossi (Leikkaaja), Vappu Rossi (Ohjaaja), Susan DiBona (Säveltäjä), Salvatore Sangiovanni (Säveltäjä), Vappu Rossi (Tekijä), Vappu Rossi (Tuottaja), Susan DiBona (Äänisuunnittelu), Salvatore Sangiovanni (Äänisuunnittelu), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Vappu Rossi (Rahoittaja)
Pressikuvat
Vappu Rossi on helsinkiläinen kuvataiteilija, mediataiteilija ja taidegraafikko. Hän on valmistunut taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänen työskentelynsä pääaiheena on ihmisen kuva: inhimillinen tunne- ja aikaskaala, ruumiillisuuden ja läsnäolon kysymykset. Rossin tyyli on hiljaisen humoristinen, mietteliäs ja väriaskeettinen, mediateoksissa toistuvat muutoksen ja ajan kulumisen pohdinta sekä maagisen metamorfoosin tai hitaan prosessin näkyväksi tekeminen. Videot ja installaatiot ovat äänettömiä tai äänimaailmaltaan hyvin karsittuja. Rossin töitä on ollut esillä maailmanlaajuisesti gallerioissa, museoissa ja festivaaleilla 1990-luvun lopulta lähtien. Hänen teoksiaan löytyy koti- ja ulkomaisista kokoelmista.
14 teosta