Adapting

Ala-Ketola Kristoffer

Kristoffer Ala-Ketola yhdistää teoksessaan suomalaiselle kulttuurille tyypillisiä kliseitä etsien samankaltaisuuksia homokulttuurista. Yksinäisyys, ahdistus, sauna, karaoke ja muut elementit muodostavat kokonaisuuden, joka pohtii taiteilijan omaa identiteettiä suhteessa siihen, miten kulttuuri on sitä muokannut. Ala-Ketola asettaa kulttuuriin mukautumisen suurennuslasin alle ja pohtii, miten mukautuminen on osaltaan vaikuttamassa ahdistuksen syntyyn. Teos on kuvattu Kolin kansallismaisemissa Pielisen rannalla alkukeväästä 2017. Teos on saatavilla kolmikanavaisena installaationa ja yksikanavaisena nauhateoksena. 

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:08:14
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Adapting
Englanninkielinen nimi

Adapting

Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kristoffer Ala-Ketola (Kuvaaja), Kristoffer Ala-Ketola (Käsikirjoittaja), Kristoffer Ala-Ketola (Leikkaaja), Kristoffer Ala-Ketola (Ohjaaja), Maria Korkeila (Säveltäjä), Kristoffer Ala-Ketola (Tekijä), Kristoffer Ala-Ketola (Tuottaja), Kristoffer Ala-Ketola (Äänisuunnittelu), Maria Korkeila (Äänisuunnittelu), Eetu Sihvonen (3d Animaatio), Kristoffer Ala-Ketola (Näyttelijä)
Pressikuvat

Kristoffer Ala-Ketola

Syntynyt: 1991

Kristoffer Ala-Ketola (1991) valmistui Yalen yliopiston taidekoulusta maisteriksi 2019. Hän työskentelee liikkuvan kuvan, veistosten, maalausten ja installaatiotaiteen parissa. Hänen teoksiaan on esitetty Shin Galleryssä New Yorkissa, Helsingin Taidehallissa ja muissa näyttelyissä ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Hänen videoteoksiaan on esitetty esimerkiksi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla ja Video Art Festival Turku -festivaalilla. Ala-Ketolan praksis välittää kulttuurisesti jaettuja affekteja ja tutkii kulttuurin ajankohtaista politiikkaa, psyykeä, käyttäytymistä ja rakenteita.