Yöperhonen

Annika Dahlsten

Memento mori - muista kuolevaisuutesi. Eksynyt yöperhonen kohtaa elämän kiertokulun melankolisen kauniissa nukkeanimaatiossa, josta kasvaa ihmiselon metafora.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:04:57
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Yöperhonen
Suomenkielinen nimi

Yöperhonen

Englanninkielinen nimi

Nocturnal Butterfly

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Viivi Björklund (Kuvaaja), Annika Dahlsten (Käsikirjoittaja), Annika Dahlsten (Leikkaaja), Mika Koskinen (Muu), Niina Muikku (Muu), Annika Dahlsten (Ohjaaja), Iida-Alina Poijärvi (Säveltäjä), Annika Dahlsten (Tekijä), Jouko Raudasoja (3d Animaatio), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Eija Saarinen / Turun AMK:n Taideakatemia (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Hanna Kelkka (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Annika Dahlsten on monialainen taiteilija, joka on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi ja animaatio-ohjaajaksi. Hän työskentelee valokuvan, elokuvan ja taidegrafiikan keinoin. Hänen teoksensa käsittelevät usein rajatiloja: poissaolon ja läsnäolon välisiä taukoja tai hetkiä, jolloin todellisuus vääristyy ja jokin tuttu ja turvallinen muuttuu vieraaksi. Teosten lähtökohtana ovat metamyytit kuolemasta ja kuolemattomuudesta, muistista ja tunnistamisesta. Dahlsten on osallistunut lukuisiin näyttelyihin, tapahtumiin ja festivaaleille niin Suomessa kuin ulkomailla sekä työskennellyt useissa residensseissä.