Vapautetut

Myllylä Salla

Video koostuu sarjasta minuutin mittaisia episodeja. Niissä ”vapautan ympäristöstään” arkisia objekteja – kasveja, huonekaluja, kulkuneuvon – virikkeenäni 1600-luvun asetelmamaalaukset sekä jokapäiväiset tuotekuvat. Maalaan kohteelle rajauksen tai raaputan sen esiin maalatun pinnan takaa. Yritän tehdä todellisuudesta kuvan, mutta jokin aina pettää: vuodenaika muuttuu, laiva lähtee, valo vaihtelee ja sade pesee maalin pois.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:05:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Vapautetut
Suomenkielinen nimi

Vapautetut

Englanninkielinen nimi

Set free

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Salla Myllylä (Kuvaaja), Salla Myllylä (Käsikirjoittaja), Salla Myllylä (Ohjaaja), Salla Myllylä (Tekijä), Salla Myllylä (Leikkaaja)
Pressikuvat
Salla Myllylä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Vapaasta taidekoulusta 2009 ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2014. Hän työskentelee paikkasidonnaisesti piirustuksen, maalauksen ja liikkuvan kuvan välimaastossa. Myllylän teoksia on esitetty näyttelyissä mm. Galleria Huuto Jätkäsaaressa (2015, 2013), Frankfurter Kunstvereinissä (2014), Charlottenborgin taidehallissa Kööpenhaminassa (2017, 2012) sekä festivaaleilla kuten Tampereen elokuvajuhlilla (2016), Japan Media Arts Festivalilla (2016) ja Minimalen Short Film Festivalilla Trondheimissa (2016).