Untitled (Searchlight)

Kuorinki Mikko

“Mikä hätänä, oletko kadottanut sormuksesi? Ei hätää, lehdet ja aurinko muodostavat yhdessä ikään kuin valonheittimen. Hän ei ollut koskaan kadottanut sormusta, mutta meistä oli hauska etsiä.” Äänettömässä videoteoksessa teksti yhdistyy kuvaan valon leikistä metsämaan lehdillä.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:00:26
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Untitled (Searchlight)
Suomenkielinen nimi
Untitled (Searchlight)
Englanninkielinen nimi
Untitled (Searchlight)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Ei
Työryhmä
Alexandr Skarlinski (Käsikirjoittaja), Mikko Kuorinki (Leikkaaja), Alexandr Skarlinski (Leikkaaja), Mikko Kuorinki (Ohjaaja), Mikko Kuorinki (Tekijä)
Pressikuvat
Mikko Kuorinki (s. 1977 Rovaniemellä) asuu ja työskentelee Helsingissä. Kuorinki on monimediainen taiteilija, joka käyttää teoksissaan mm. performanssia, installaatiota, videota ja valokuvaa. Hän on opiskellut valokuvausta Turun taideakatemiassa ja on käynyt maisterinopinnot Taideteollisessa korkeakoulussa. Teoksissaan Kuorinki tutkii ymmärrystämme maailmasta ja omasta paikastamme siinä. Hän tarkastelee käsitteellisissä töissään olemassaolon, vieraantuneisuuden ja juurettomuuden kysymyksiä. Hän on osallistunut näyttelyihin ja näytöksiin kansainvälisesti mm. Frankfurt Kunstverein -museossa (2014), 1646-taidetilassa Haagissa (2013), INCA-instituutissa Detroitissa (2012), Nykytaiteen museo Kiasmassa (2012, 2010), Bozar-taidekeskuksessa Brysselissä (2006) ja Rovaniemen taidemuseossa (2005).