Tunisian Dance Tutorial With Mamou

Cheffi Dora Dalila

Videoteos esittää karismaattisen showniekka Mamoun opettamassa katsojalle tunisialaisia tanssiliikkeitä Åke Blomqvistin 1970-luvun legendaarisen tanssikoulun hengessä. Tunisialaissuomalainen taiteilija Dora Dalila Cheffi tutkii tanssiliikkeiden merkitystä tunisialaisessa yhteiskunnassa maskuliinisen ja feminiinisen eron hämärtämisen välineenä. Katsojia rohkaistaan jäljittelemään videolla esitettyjä tanssiliikkeitä. 

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:05:06
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tunisian Dance Tutorial With Mamou
Tuotantomaat
Tunisia
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Dora Dalila Cheffi (Kuvaaja), Dora Dalila Cheffi (Käsikirjoittaja), Amen Allah Atrous (Käsikirjoittaja), Dora Dalila Cheffi (Ohjaaja), Souhayl (Säveltäjä), Dora Dalila Cheffi (Tekijä), Oussema Menchaoui (Äänisuunnittelu), Dora Dalila Cheffi (Leikkaaja), Amen Allah Atrous (Näyttelijä), Dora Dalila Cheffi (Näyttelijä), Kamel Lazaar Foundation (Rahoittaja)
Pressikuvat
Dora Dalila Cheffi (s. 1990 Helsinki) asuu ja työskentelee Tunisin ja Helsingin välillä. Hänen taiteensa ulottuu maalaus- ja videotaiteesta installaatioteoksiin. Cheffi on valmistunut taiteen kandidaatiksi taidekasvatuksesta 2018 Aalto-yliopistosta. Hän on opiskellut myös kuvanveistoa ja maalausta. Suuri osa hänen teoksistaan jäsentyy henkilökohtaisten havaintojen ja välittömän kokemuksen ympärille, jotka muuntuvat värikkäiksi ja monimuotoisiksi teoksiksi. Hänen teoksiaan on ollut esillä ryhmänäyttelyissä Selma Feriani Galleryssä ja The Other Space -tilassa Andersen’s Contemporary -galleriassa. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä Prestige oli esillä Cape Town Art Redidencyssä 2023. Cheffin teoksia on muun muassa Suomen kansallisgallerian kokoelmassa sekä Kamel Lazaar Foundationin, Museum of Contemporary Art Al Maadenin, Beth Rudin deWoodyn ja The Ned Dohan kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa Lontoossa, New Yorkissa, Soulissa, Pariisissa, Tunisissa ja Helsingissä.