Tienvirsi

Maria Duncker

Virttä tuli aina vain, kun taiteilija opetteli soittamaan urkuja vuosituhannen vaihteessa vapaasti improvisoiden. Ja vieläkin niitä tulee. Virret saavat seurakseen muovipusseista tehdyt monikansallispuvut ja neulanreikäkamerakokeilut.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:02:19
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Tienvirsi
Suomenkielinen nimi
Tienvirsi
Englanninkielinen nimi
The Holy Road
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tuomo Puranen (Kuvaaja), Hannaleena Heiska (Kuvaaja), Maria Duncker (Ohjaaja), Maria Duncker (Säveltäjä), Maria Duncker (Tekijä), Maria Duncker (Tuottaja), Maria Duncker (Instrumentalisti), Hannaleena Heiska (Instrumentalisti), Tuomo Puranen (Äänimiksaaja)
Pressikuvat

Maria Duncker

Syntynyt: 1963

Maria Duncker asuu ja työskentelee Helsingissä. Duncker on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa 1985–88 (nyk. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) sekä Kuvataideakatemiassa 1988–92. Duncker käyttää esitystilanteita ja materiaaleja varsin vapaasti ja monimuotoisesti. Hän tekee veistoksia, valokuva- ja videoteoksia, taiteellisia interventioita ja performansseja. Hänet tunnetaan erityisesti muovikasseista ommellusta kansallispuvusta ja camera obscura -ajeluista 2000-luvun alussa. Duncker oli ehdolla Ars Fennica -palkinnosta vuonna 2008.