The Sleeping Man

Paula Saraste

The sleeping man peilaa Franz Kafkan kertomusta Olla onnettomana (Unglücklichsein, 1913). Teos on kokeellinen lyhytelokuva melankoliasta, jota voi tavoitella, mutta ei kontrolloida. Surrealistisen tarinan päähenkilö pelastaa haaksirikkoutuneen miehen ja vie tämän kotiinsa. Lahjaksi hän saa helmen, mutta lopulta tälläkään ei ole merkitystä ja hän voi vain käydä nukkumaan.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:11:03
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
The Sleeping Man
Englanninkielinen nimi

The Sleeping Man

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Daniel Redel (Kuvaaja), Paula Saraste (Käsikirjoittaja), Daniel Redel (Käsikirjoittaja), Daniel Redel (Leikkaaja), Paula Saraste (Leikkaaja), David Winnerstam (Muu), Dren Zherka (Muu), Georg Simbeni (Muu), Nathalie Tafelmacher-Magnat (Muu), Tereza Petrogiannaki (Muu), Michael Clemens (Muu), Julius Schindler (Muu), Ursula Henke (Muu), Thorsten Bronda (Muu), Nicolas Planq (Muu), Uli Decker (Muu), Aline Reinsbach (Muu), Alex Töchterle (Muu), Verena Schroff (Muu), Heli Kaskinen (Muu), Paula Saraste (Ohjaaja), Kai Müller (Säveltäjä), Paula Saraste (Tekijä), Paula Saraste (Tuottaja), Drifa Hansen (Näyttelijä), Bubbel Simson (Näyttelijä), Rodrigo Garcia Alves (Näyttelijä), Christian Harting (Näyttelijä), Kuvataideakatemia (Rahoittaja), Ballhaus Rixdorf Studios (Rahoittaja), Kai Müller (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Paula Saraste työskentelee elokuvan, valokuvan ja performanssin parissa. Hänen teostensa teemat liittyvät usein rationaalisuuden romahtamiseen, pelkoon, kontrolliin ja identiteettiin. Liikkuvan kuvan kautta hän tarkastelee ihmisenä olemista ja yksittäisen ihmisen kokemusta. Unen ja tuntemattoman tasot kietoutuvat usein hänen teostensa kerrontaan. Saraste on valmistunut Helsingin yliopistosta sekä Kuvataideakatemiasta. Hänen töitään on esitetty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.