Nedin tarina

Ukkonen Emilia

Tämä on tarina Nedistä, kissasta, jonka elämä oli epätavallinen monella tavalla. Tokion tavaratalon pahvilaatikosta Ned löysi tiensä Yhdysvaltoihin, ja sittemmin kissa on matkustanut Yhdysvaltojen ja Japanin väliä ainakin kahdesti, ehkä jopa neljästi. Mies, jolle Ned päätyi, ei halunnut häntä alunperinkään ja teki useita yrityksiä antaakseen kissan pois. Nedin aika muiden ihmisten kanssa jäi aina lyhytikäiseksi ja traagiseksi, ja lopulta Ned aina itsepintaisesti palasi vastahakoiselle omistajalleen.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:24:57
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Story of Ned
Suomenkielinen nimi

Nedin tarina

Englanninkielinen nimi

Story of Ned

Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Emilia Ukkonen (Kuvaaja), Emilia Ukkonen (Käsikirjoittaja), Emilia Ukkonen (Leikkaaja), Emilia Ukkonen (Ohjaaja), Emilia Ukkonen (Tekijä), Alex Ned (Näyttelijä), Emilia Ukkonen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Emilia Ukkonen on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Tukholman Kuninkaallisessa Taidekorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän työskentelee Helsingissä. Hän käyttää päävälineenään liikkuvaa kuvaa, mutta hän on kotonaan myös muidenkin tekniikoiden parissa. Ukkosen töitä on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla esimerkiksi Helsingin Taidehallissa, Helsingin taidemuseon Kluuvin galleriassa, Kunsti Modernin taiteen museossa Vaasassa, Prahan triennaalissa, Galerie Crèvecoeurissä Pariisissa ja National Museum of Contemporary Bulgarian Art Sofiassa. Ukkonen sai Suomen taiteiljaseuran Palokärki-palkinnon vuonna 2008.