Siivooja

Milja-Liina Moilanen

Siivooja on kuvaus matalapalkka-ammatista ja siihen liittyvistä rakenteista. Millaisia asenteita köyhä nainen joutuu elämässään kohtaamaan? Siivooja on teoskokonaisuus joka pohjautuu taiteilijan omiin kokemuksiin siivousalan työssä. Se paneutuu matalapalkka-alalla työskentelevän henkilön arkipäivään omaelämäkerrallisen tarinan muodossa. Tekstissä mainitut hahmot, tapahtumat ja paikat mukailevat suurilta osin elävässä elämässä tapahtuneita tilanteita ja kohtaamisia. Siivoojan työ liittyy vahvasti köyhyyteen, viimeiseen vaihtoehtoon; työhön, johon mennään, kun mitään muuta ei löydy. Palkka on heikko, niin asiakkaat kuin pomotkin kohtelevat kuin kertakäyttöistä esinettä. Siivousalalla työntekijöiden vaihtuvuus on suuri, työntekijästä otetaan irti maksimaalinen hyöty hyvinvoinnin kustannuksella. 

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:07:43
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Siivooja
Suomenkielinen nimi

Siivooja

Englanninkielinen nimi

The Cleaner

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jirka Silander (Kuvaaja), Milja-Liina Moilanen (Käsikirjoittaja), Eveliina Pasanen (Leikkaaja), Milja-Liina Moilanen (Ohjaaja), Milja-Liina Moilanen (Tekijä), Milja-Liina Moilanen (Tuottaja), Heikki Kareranta (Äänisuunnittelu), Kuvataideakatemia (Rahoittaja)
Pressikuvat

Milja-Liina Moilanen

Syntynyt: 1989

Milja-Liina Moilanen (s.1989) on poliittista mediataidetta tekevä taiteilija, joka flirttailee teoksissaan populaarikulttuurin ilmiöiden sekä elokuvakerronnan metodien kanssa. Moilanen on vuonna 2019 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteiden maisteri.